in

Schokkend: voedselfabrikanten stoppen troep in uw eten

Consumenten laten zich graag voor de gek houden. Wie het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde wel eens heeft gezien, weet genoeg. Zo eten wij al jaren geen mandarijnenpartjes uit blik meer, aangezien de velletjes van de partjes er met een soort van gootsteenontstopper zijn afgeweekt. Ook bevreemdt het ons dat op pakjes sigaretten moet staan dat je er de meest vreselijke ziektes van kan krijgen, terwijl andere producten onterecht mogen claimen dat ze gezond zijn voor de mens.

De Consumentenbond was de smoezen van fabrikanten zo zat dat het een nieuwe prijs in het leven heeft geroepen, de kletsmajoor-award. Een weinig flatteuze naam voor een prijs die er wel degelijk toe doet. In hun ijver om hun producten aan de man te brengen hanteren voedselfabrikanten namelijk nogal eens de kunst van het misleiden. Gezondheidsclaims die niet blijken te kloppen, suggestieve productnamen en onrealistische portiegroottes zijn veelgebruikte marketingtrucs om de verkoop te stimuleren. Niet dat de fabrikanten hiermee de overtreden, want in mag veel, maar de tekst en ook de afbeeldingen op verpakkingen kloppen vaak van geen kanten.

Er zijn drie producten voor de prijs genomineerd. Grootste kanshebber is de guacamoledip van Albert Heijn. Mag je een product dat nog geen één procent avocadopoeder bevat nog guacamole noemen? Ja, zegt AH. Het hoofdbestanddeel van guacamole is inderdaad avocado. Maar de guacamoledip is een saus en bij een saus gaat het uiteindelijk alleen maar om de smaak. En de dip smaakt ontegenzeggelijk naar guacamole. Tja, Lees verder bij MWNW.

Photo by _foam


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het EU volkslied, leger, parlement, centrale besturing en de vlag, ze zijn er

Belgische bank blundert met mail aan ‘die kloten klant’