in , , , ,

‘Schoon’ en ‘goed voor het klimaat’: Miljoenen afgeschreven windmolenbladen worden als zwaar chemisch afval gedumpt in Afrika

wikimedia windmolen blad met windmolens

‘Schoon’ en ‘goed voor het klimaat’? Vergeet het maar. Er wordt een gigantische berg zwaar chemisch afval gecreëerd (maar ‘gelukkig’ hebben we daar onze planetaire vuilstortplaats genaamd Afrika voor).

—————————————————————————————————————————————–

‘Duurzame transitie’ = Astronomische kosten en milieuschade, en géén ‘geredde planeet’ – Hoe loopt deze systeemcrisis voor ons af?

—————————————————————————————————————————————–

Afrika is al decennia een testgebied voor experimentele Westerse medicijnen en ‘vaccins’, en wordt daarnaast ook gretig gebruikt om allerlei rommel te dumpen die we hier niet willen hebben. Een van de nieuwe producten die massaal op Afrikaanse afvalbergen zullen belanden zijn miljoenen afgeschreven bladen van windmolens, die al na maximaal 20 jaar versleten zijn (en vaak nog veel eerder).

Die bladen bevatten namelijk een dermate giftige cocktail van plastics en zware metalen, dat deze onmogelijk te recyclen zijn. Wat hier dus valselijk voor ‘groen’ en ‘duurzaam’ doorgaat, wordt dus als het zoveelste ernstige en onoplosbare milieuprobleem op de schouders van de Afrikaanse bevolking gelegd.

Grote stukken land in Afrika worden uitgegraven en volgestort met de bladen van windmolens. Die bevatten een giftige mix van gallium arsenide (= een semimetaal vergelijkbaar met grafeen), het giftige tellurium, kristallijne siliconen, lood, cadmium en andere zware metalen.

Duizenden bladen van 45 tot 70 meter lengte (met een gewicht van 10 tot 25 ton) worden of gemixt met beton en gebruikt in het fundament van andere windmolens, of simpelweg gedumpt in landfills, oftewel vuilstortplaatsen die met aarde worden overdekt.

De bladen bevatten onder andere Bisphenol A, dat dermate gevaarlijk is voor de gezondheid dat de EU en Canada het gebruik ervan hebben verboden. In de VS worden de bladen gewoon ergens opgestapeld, omdat niemand weet wat ermee te doen. Recyclen is vanwege de samenstelling en hoge toxiciteit namelijk onmogelijk.

‘Onvermijdelijke transitie’

De ‘onvermijdelijk’ genoemde transitie van goedkope en stabiele fossiele energie naar hoogst onbetrouwbare, inefficiënte en extreem kostbare wind- en zonne energie is sowieso al een nooit te realiseren absurde vorm van irrationeel linksgroenliberaal sektarisch wensdenken (tenzij het juist de bedoeling is om onze samenleving terug te werpen naar de Middeleeuwen).

Het enige ècht onvermijdelijke van deze transitie is een zeer ernstige milieucrisis doordat miljoenen tonnen afgedankte windmolenbladen moeten worden gedumpt, plus een economie- en maatschappij ontwrichtende energiecrisis in het Westen. Dan hebben het nog maar even niet over ons totaal verziekte landschap dat de ‘energie transitie’ zal veroorzaken.

Astronomische milieuschade en verwerkingskosten

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de nòg giftigere accu’s van e-auto’s, die eveneens nauwelijks te recyclen zijn – tenzij tegen astronomische kosten (en dan nog slechts gedeeltelijk). Die accu’s komen sowieso enkel tot stand door elders op de wereld tijdens de winning van zeldzame metalen ernstige milieuschade te veroorzaken.

De bewering dat e-auto’s ‘schoon’ zijn en ‘goed voor het klimaat’, is dan ook een glasharde leugen. Het exacte tegendeel is juist het geval.

Het Institute of Energy Research wijst tevens op de hoge verwerkingskosten van afgeschreven , door sommige regeringen als gevaarlijk chemisch afval bestempelde zonnepanelen, waar eveneens cadmium en lood in is verwerkt. Om milieuschade te voorkomen is een zeer gespecialiseerde behandeling nodig om te panelen te verwijderen en te transporteren. Ook dat kost enorm veel geld.

‘Windturbinebladen zijn gemaakt van een harde maar flexibele mix van kunsthars en fiberglas, vergelijkbaar met waar ruimteschepen van zijn gemaakt,’ aldus het I.E.R.. ‘Afgeschreven bladen zijn lastig en duur om te transporteren.

Ze kunnen tussen de 30 en 100 meter lang zijn, en moeten ter plekke in stukken worden gesneden voordat ze met gespecialiseerde apparatuur naar een landfill worden vervoerd, die mogelijk niet de capaciteit voor de bladen heeft. Landfills die deze capaciteit wel hebben, bezitten mogelijk niet de apparatuur die groot genoeg is om ze in elkaar te persen.’ (1)

‘De planeet redden’?

Kortom: ‘de planeet redden’ met windmolens, zonnepanelen en e-auto’s (die ook nog eens veel meer CO2 genereren dan gewone brandstof auto’s)? ONZIN – dit is het zoveelste schaamteloze bedrog waar de Westerse elite inmiddels notoir voor is.

Er is vrijwel geen terrein meer waarop wij niet op monstrueuze wijze worden misleid en voorgelogen. (Zie ook ons artikel van 18-10-2020:  Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat).

Alles draait enkel om het zoveelste ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
430689695 f009963c9e no privacy1

Weer stukje privacy weg: Nieuwe maatregel persoonsgegevens ‘doet denken aan toeslagenaffaire’

green button

Aanstaande monetaire reset is onderdeel van Agenda 2030, de grote reset