in

Sinds 2013 is de behandeling burn-out niet meer vergoed, levert massale diagnosefraude op

meer fraude vastgesteld bij zorgdeclaraties

Tientallen psychologen declareren een behandeling voor een burn-out ten onrechte bij de zorgverzekeraar. En dat terwijl zo’n behandeling al in 2013 uit de basisverzekering is geschrapt.

Dat blijkt uit onderzoek van Pointer naar deze diagnosefraude. Één praktijk declareerde zelfs behandelingstrajecten in een luxe hotel voor tienduizenden euro’s.

Voor het onderzoek heeft Pointer een twintigtal grote en kleine GGZ-instellingen benaderd. Die gaven aan dat de behandeling voor burn-out bij de zorgverzekeraar via de basisverzekering kon worden gedeclareerd. Dat staat ook op sommige websites van instellingen te lezen.

In de praktijk blijkt dat psychologen burn-out vaak onder een ander label – bijvoorbeeld angststoornis – wegschrijven, zodat de behandeling alsnog wordt vergoed. Om de behandeling vergoed te krijgen is het namelijk noodzakelijk dat deze in de DSM-5 – een handboek van psychiatrische stoornissen – staat.

Burn-out staat niet in de DSM-5. Sinds 2013 moet de werknemer de kosten voor zo’n behandeling zelf betalen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat via een woordvoerder weten dat bij de diagnoses die gedeclareerd worden bij een zorgverzekeraar op zijn minst sprake is van onrechtmatig gedeclareerde zorg.

Het ministerie is niet van plan op korte termijn de behandeling voor een burn-out weer via de basisverzekering te laten vergoeden….

Lees verder bij de bron: GGZnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
future

Rockefeller witboek uit 2013: Isolatie, einde van fysieke interactie & wereldwijde gezondheidspolitie

52e9d1414957a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c77297fd0924c 640 covid 19 canceled

Ware exodus: Hoe krijg je een stad als Parijs leeg en verlaten? Een corona-lockdown natuurlijk