in ,

Snowden-files: NSA tapte wereldwijd 70% van de mobiele netwerken af

3160670483 9456c59849 GSM network1

In door Edward Snowden gelekte documenten staat dat de NSA mobiele netwerken afspeurde op veiligheidslekken die de Amerikaanse inlichtingendienst dan kon uitbuiten voor afluisterpraktijken. De NSA zou in Nederland toegang hebben gehad tot 35 procent van de telecomnetwerken…

…De documenten onthullen tevens een controversiële tactiek van de NSA. De dienst zou in het geheim beveiligingslekken aanbrengen in communicatiesystemen zodat daar later een tap in kan worden aangebracht. Maar ook hackers die niets met de NSA van doen hebben zouden hiervan gebruik kunnen maken.

De geheime operatie had als codenaam AURORAGOLD en speurde de inhoud van berichten af die vanaf ruim 1.200 accounts werden verstuurd die verbonden waren aan grote mobiele providers. Op die manier bleef de NSA op de hoogte van vertrouwelijke informatie waardoor telefoonnetwerken konden worden gehackt. AURORAGOLD had in 2012 taps lopen in 70 procent van alle mobiele netwerken wereldwijd. Een “top secret” kaart toont aan dat de NSA in vrijwel elk land op elk continent een ingang had op mobiele netwerken.

Lees verder via PrivacyNieuws

 

Foto via MattHurst cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
442207378 cd96d03daf stapel papier1

Gemeentes mogen woningzoekenden doorlichten mbv politiedata en Verklaring Omtrent het Gedrag eisen

5532531639 d39d827b65 werknl1

De blunders van de incompetente nitwits van UWV