in , , , ,

Hack van Russen staat referendum sleepwet in de weg

Net op het moment dat binnen een aantal dagen de Nunes Memo in de openbaarheid wordt gebracht – waarin uit de doeken wordt gedaan dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten samen en in opdracht van hooggeplaatste Democraten Donald Trump en zijn medewerkers hebben “gevolgd”, komen de Volkskrant en Nieuwsuur met een bericht dat onze eigen AIVD “onomstotelijk” heeft aangetoond dat zich hebben bemoeid met de presidentsverkiezing in de VS.

Bestaat toeval?

Over “toeval” gesproken. We lazen gisteren in de Volkskrant o.a. het volgende (we vinden het de interessantste alinea’s, en geven daar per alinea ons kommentaar op:

Hackers AIVD leverden cruciaal bewijs over Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen.

Digitale agenten van de AIVD infiltreren in de zomer van 2014 in de beruchte Russische hackgroep Cozy Bear. Ze zien zo als eersten hoe Russische hackers in verkiezingstijd doelen in de VS bestoken: de Democratische Partij, het ministerie van Buitenlandse Zaken en zelfs het Witte Huis. Het is cruciaal bewijs en aanleiding voor de FBI om een onderzoek te beginnen.

Onze AIVD hackt dus al in het jaar 2014 op Russische hackersgroepen (en anderen verwijten dat ook te doen – LOL), en zien “als eersten” hoe twee jaar later (!) die Russen doelen in de VS bestoken. We mogen er vanuit gaan dat Russische hackers weten dat net als zij infiltreren bij anderen, anderen dat ook bij hen zullen doen, en met dit in het achterhoofd zouden we moeten geloven dat er in al die jaren geen enkele aanwijzing bij de Russen is binnengekomen om òf hun locatie te veranderen òf de toegang anders te regelen of in ieder geval te wijzigen? Een beetje raar begin van het artikel. Maar we zien nog meer vreemde zaken in het verhaal….

Zo kijkt de AIVD mee hoe de Russische hackers het partijbestuur van de Democratische Partij bestoken, binnendringen in de computersystemen en duizenden e-mails en documenten wegsluizen. Ze alarmeren – niet voor het laatst – hun Amerikaanse zusterdiensten CIA en NSA.

Zouden ze ook niet het partijbestuur van de Democratische Partij hebben geïnformeerd? De Nederlandse regering heeft in het verleden toch ook de Clintons met miljoenen aan belastinggeld “gesponsord”, dus hier zien we een manco….

De Nederlandse toegang, zo vertellen zes Amerikaanse en Nederlandse bronnen met directe kennis van de materie aan de Volkskrant en Nieuwsuur op voorwaarde van anonimiteit, verschaft cruciaal bewijs voor de Russische betrokkenheid bij de hack van de Democratische Partij.

Het hele artikel komt dus niet van personen werkaam bij de inlichtingendiensten, maar van “zes Amerikaanse en Nederlandse bronnen” “met directe kennis van de materie”. In onze eerdere artikelen over de Nunes-memo (daarover straks meer) hadden we al aangegeven dat dit soort bronvermeldingen meestal gebruikt wordt uit propaganda-oogpunt. Het is een artikel met zo’n luchtje….. we komen hier op terug.

Het is een ‘gelukje’ waardoor de hackunit van de AIVD in 2014 informatie in handen krijgt waar ze wel iets mee kan. Het team doet aan CNA, dat staat voor Computer Network Attack.

Hier gaat het artikel de mist in. Een Computer Network Attack is daad van sabotage met het doel het beschadigen of uitschakelen van een netwerk of hardware. Een beroemd voorbeeld is het Stuxnet virus dat gebruikt werd om ’s kerncentrales aan te vallen. Computer Network Exploitation, waar klokkenluider Edward Snowden mee te maken heeft gehad (toen hij nog werkte voor de NSA) is een techniek om een netwerk of hardware te gebruiken voor je eigen doeleinden (spionage). Als de AIVD dus werkelijk jaren bezig is geweest, dan hadden zij de tweede techniek moeten gebruiken, en niet de eerste.

De hackers van Cozy Bear zitten in een ruimte in een universitair complex bij het Rode Plein. De samenstelling van de groep varieert, meestal zijn er zo’n tien personen actief. De toegangsdeur zit aan een gang met een ronding. Een beveiligingscamera registreert wie de ruimte binnengaat en wie haar verlaat. Het lukt de hackers van de AIVD toegang tot die camera te krijgen. De dienst kan nu niet alleen meekijken met wat de Russen gaan doen, ze kunnen ook zien wie het doen. Van elke bezoeker wordt een foto gemaakt die in Zoetermeer wordt geanalyseerd en vergeleken met bekende Russische spionnen. Ook die gegevens blijken later cruciaal.

In tegenstelling tot wat hierboven wordt beweerd, namelijk dat gefilmd werd waar de hackers zaten en ze “op heterdaad” betrapt werden, zegt deze alinea ons niet méér dan dat ze geregistreerd werden toen ze de toegangsdeur in en uit gingen (want daar had de beveiligingscamera zicht op).

De Nederlandse toegang betaalt zich snel uit. In november maken de Russen zich op voor een aanval op een van hun belangrijkste doelwitten: het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze hebben mailadressen verzameld en van enkele ambtenaren inloggegevens bemachtigd. Het lukt ze het niet-geclassificeerde deel van het computernetwerk binnen te komen.

Hier lezen we dat de Russische hackers in “het niet-geclassificeerde deel van het computernetwerk” binnenkomen, ofwel er is niets aan de hand, want de geheime informatie zit natuurlijk in het geclassificeerde deel. Maar uit de DNC Leaks (van WikiLeaks) bleek dat de Amerikanen zo laks waren met het omgaan met gegevens dat zèlfs de communicatie tussen Hillary Clinton (toen nog Secretary of State) en de directeur van de CIA óók via ongeclassificeerde servers liepen…..

hack

Er volgt een zeldzaam gevecht tussen de aanvallers, die verder het ministerie proberen binnen te komen, en de verdedigers, teams van de FBI en de NSA – met aanwijzingen en inlichtingen van de Nederlanders. Dit gevecht duurt volgens Amerikaanse media 24 uur.

Hier lezen we dat “Amerikaanse media” de bron zijn van informatie over het “zeldzame gevecht” tussende aanvallers (de geheime diensten), terwijl gesuggereerd wordt dat dit exclusieve nieuwe informatie is van de niet met name genoemde bronnen.

Het is onbekend welke informatie de hackers over de Russen precies bemachtigen, maar duidelijk is dat het een aanwijzing bevat over de locatie van een van de bekendste hackgroepen ter wereld, Cozy Bear, ook wel APT29 genoemd.

De bronnen weten totaal niet wat de Russische hackers aan informatie hebben verzameld (vreemd: ze konden toch zo goed gevolgd worden?) máár toch weten ze wel meer…..

De Russen proberen via zogeheten command and control-servers, digitale commandocentra, een link te leggen met de in het ministerie, om zo informatie op te vragen en naar buiten te sluizen. De Amerikanen, die van de Nederlanders horen waar die servers zijn, snijden telkens razendsnel de toegang tot die servers af, waarna de Russen weer nieuwe openen. Zo gaat het 24 uur lang.

Bronnen vertellen naderhand tegen CNN dat het de ‘ergste digitale aanval ooit’ op de Amerikaanse overheid was. Het ministerie moet een weekendlang de toegang tot het e-mailsysteem afsluiten om de beveiliging op te schroeven.

Ook hier geldt wat we hierboven ook duidden: die Russische hackers zijn eigenlijk oliedom. Eerst een paar jaar andere andere hackers gewoon hun gang laten gaan, en nu gaa Amerikanen 24 uur non-stop de toegang tot servers afsluiten, en de hackers hebben niets in de gaten??

Trouwens, je zou toch denken dat de “ergste digitale aanval ooit” dié zou zijn toen de Russen de Amerikaanse energiesector aanvielen? O ja, dat blijkt nooit te zijn gebeurd.

Ze geraken zelfs tot de e-mailservers die ook de verzonden en ontvangen e-mails van president Barack Obama bevatten. Maar komen niet tot bij de communicatie van zijn persoonlijke BlackBerry die staatsgeheimen bevat, vertellen bronnen aan The New York Times, maar wel tot het e-mailverkeer met ambassades en diplomaten, agenda’s, notities over beleid en wetgeving.

Een interessante alinea. De hackers slagen er wel in de (uitermate streng beveiligde informatie op) overheidsapparatuur te , maar zijn privé-telefoon niet? En lezen we het goed dat Obama op zijn persoonlijke Blackberry staatsgeheimen had staan? Net als Hillary Clinton vertrouwelijke (staats)informatie op haar privé-server had staan?

De Amerikanen werden volkomen verrast door de Russische agressie, zo vertelt Chris Painter in Washington.

Nu weten we zeker dat dit een geregisseerd, politiek aangestuurd artikel is. Het hacken door de Russen wordt “agressie” genoemd, maar als de Amerikanen en Nederlanders het doen zijn het “enorme prestaties”. In dit artikel (voorgaande link) lezen we dat de AIVD al rond 2000 een eigen offensief hackteam…. wat een van de verklaringen waarom de AIVD bedreven is in het binnendringen van vijandelijke netwerken. Nogmaals: de Russen zijn agressief als zij hacken, maar de Nederlandse AIVD doet het al 17 jaar lang en zijn er “goed” in.

Het zou de glans van zijn (Trump’s – red.) verkiezingsoverwinning halen. Bovendien heeft hij zich geregeld positief over Rusland en specifiek president Poetin uitgelaten. Het is een van de redenen waarom vanuit de Amerikaanse inlichtingendiensten gretig informatie weglekt.

Dus als we het goed begrijpen is het feit dat Trump gezegd heeft te streven naar een positieve verstandhouding met Rusland, eén van de redenen waarom Amerikaanse inlichtingendiensten “gretig” (dus graag en veelvuldig) informatie lekken. We krijgen hier dus in feite (door de schrijvers van het artikel vermoedelijk onbedoeld) een bevestiging van de Nunes-affaire.

Tijdlijn

Zomer 2014 Hackers van de AIVD krijgen toegang tot het computernetwerk van ‘Cozy Bear’, een Russische hackgroep die ook wel APT29 wordt genoemd.
17 juli 2014 Vlucht MH17 wordt boven Oost-Oekraïne neergehaald met een Russische BUK-.

November 2014 Cozy Bear valt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan en dringt het niet-geclassificeerde systeem binnen. AIVD en MIVD waarschuwen Amerikaanse diensten.

Ook hier zien we de anti-Rusland propaganda zijn werk doen. In de tijdlijn wordt gemeld dat op 17 juni 2014 vlucht MH17 wordt neergehaald door een Russische BUK-raket. In werkelijkheid is dat nog nooit “hard” bewezen (omdat er ook deskundigen zijn die vasthouden aan het in de lucht neerhalen van het passagiersvliegtuig), maar het feit dat dit genoemd wordt – hoewel in het artikel er verder niet op dóór gegaan wordt – dient uitsluitend om de geesten van de burgers te masseren en er in gestampt te krijgen dat de Russen niet deugen.

De timing van plaatsing van dit artikel is erg opvallend – juist op het moment dat de Nunes Memo binnen enkele dagen vrijgegeven gaat worden. We hebben dus een aantal kanttekeningen te plaatsen bij dit nieuws:

– waarom wordt het juist nú bekendgemaakt?
– wie zijn de bronnen en zijn die geverifieerd? Het is in ieder geval niet afkomstig van de inlichtingendiensten, maar van personen “bekend met de materie”. Dat kan ook de slager op de hoek zijn die in zijn eigen vrije tijd óók graag gaat hacken…..
– waarom hebben de mainstream media nog zo goed als niets geschreven over de Nunes Memo en het feit dat Amerikaanse inichtingendiensten de wetten van hun land hebben overtreden en geprobeerd hebben hun president in een kwaad daglicht te stellen?
– waarom zijn de hackactiviteiten zo onvolledig en amateuristisch beschreven?
– hoe kunnen we dit artikel plaatsen, als uit de Nunes (door inlichtingendiensten verstrekte vertrouwelijke) informatie blijkt dat er juist géén Rusland-connectie heeft bestaan?
– wie hebben er belang bij dat dit artikel kort vóór de Nunes Memo-publicatie verschijnt? En is het toeval dat de anti-Trump media (Volkskrant en staatsomroep NPO) met deze “onthulling” komt?
– waarom die verontwaardiging? Toen enkele jaren geleden bekend werd dat de Amerikaanse NSA de telefoons ruim 120 regeringsleiders had gehackt, waaronder de telefoon van de marionet het bevriende staatshoofd Angela Merkel, hielden de mainstream media zich aardig rustig.
– de hacks zijn te herleiden naar een adres in Moskou, maar voor (juist) geheime diensten is het een fluitje van een cent om de eigen identiteit te verbergen, of het zó te sturen dat zij van elders lijken te komen. Wat volgens ook gewoon gebeurt, dus het is niet eens raar te veronderstellen dat de Amerikanen zichzelf gehackt kunnen hebben om de Russen te kunnen beschuldigen….
– over die Amerikanen gesproken, die met een beschuldigende vinger wijzen hoe een land het in het hoofd haalt zich te bemoeien met de verkiezingen in andere landen: we zijn niet vergeten dat de Amerikaanse inlichtingendiensten zèlf zich hebben bemoeid met de Franse verkiezingen (zie WikiLeaks hier).

Gezien het tijdstip van publiceren, en ook wat betreft de inhoud van het artikel, zien wij hier een duidelijk politiek gemotiveere poging in om de publieke opinie te sturen. In de VS zijn de Democraten al vol in de aanval gegaan om de publicatie van de Nunes-meo te voorkómen (en dus ook de onthullingen buiten de publiciteit te houden) en in dat kader past het “Russische hackers”-verhaal naadloos.

De heersende elite heeft behoefte aan (veel) afleidingmanoeuvres om een aantal aken te verdoezelen: de grootschalige corruptie binnen de Amerikaanse overheid (en regering), de misdaden van de Clintons, de afluisterpraktijken op de burgers in de VS…. om maar een paar zaken te noemen….. en de Nunes Memo, uiteraard.

In ons eigen land komt het goed uit dat dit artikel er nú komt, omdat wij in maart het “sleepwet”-referendum hebben, en politici nu natuurlijk iets in de handen hebben om mee te zwaaien en te roepen dat “dankzij” die AIVD-activiteiten dit toch allemaal maar mooi in de openbaarheid gekomen is.

Of het nu allemaal waar is of niet doet voor hen niet terzake. Het doel heiligt immers de middelen.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sator
3 jaren geleden

.
Prachtig !!!
.
– 2 Joodse Journalisten leveren ook bewijs ???!!!!!
Nederland is toch al een meeloper van de Elite
in ruil voor ‘geen’ aanslagen ‘prachtig in elkaar gezet;
,,
Analoog aan onze “vreemde rechtsprekende organen”
Voor beide geld : “JE KAN HET NOOIT WEERLEGGEN”

JR
3 jaren geleden

Volkskrant redactie is Russophobe en regeringshorig. De Volkskrant loopt ook achter Britse Intelligence operatie Bellingcat aan. De AIVD is schoothondje van de CIA en refereert nu naar onbekende functionarissen. Kortom of er wordt bewust gelegd met een politiek doel of de Volkskrant zuigt het weer ens uit zijn duim.

CIA/FBI staan inmiddels onder verdenking van manipulatie van verkiezingen door afluisteren van de Trump campagne na valse info aan de FISA rechtbank te hebben gepresenteerd.
Nu gaat dit schoothondje AIVD zijn trouw aan de CIA bewijzen door de Russiagate narrative nieuw len in te blazen net voordat volgende week het FISA memo van het House Intelligence Committee de hele Russiagate zal gaan omzetten in een FBI/DOJ misbruik van de staatsmacht om door Trump af te luisteren de verkiezingen door Clinton te kunnen laten winnen.

Rutte en Ollogren komt dit goed uit vanwege de sleepwet. De burger moet ervan overtuigd worden dat de creatie van een afluisterstaatsorgaan de bescherming van de burger dient.
De enige echte expert op het verzamelen en gebruik van informatie is Wolfgang Schmidt ex-hoofd STASI:
“De enige manier om misbruik van informatie te voorkomen, is deze informatie niet te laten verzamelen.”

Simpel gezegd politici en hun horige veiligheidsdiensten (vaak met eigen agenda) zullen nooit de verleiding kunnen weerstaan om de data voor andere doelen te gebruiken.

We weten hoe Rutte zich heeft gedragen bij het Oekraine referendum: Eerst ging het over handel en democratie en zou hij geen campagne voeren (om de opkomst laag te houden). Toen werd hij betrapt op een “Communicatie strategie” du een stealth campagne. Vervolgens verloor hij het referendum en hield hij zich niet aan de wet en stelde zijn beslissing een jaar uit. Daarna komt hij met een stuk toiletpapier, dat ons moest verzekeren dat de Oekraine geen EU lid zouworden. Het Oekraine verdrag is als deel van de European Neighborhood Policy gericht op het creeren van een ring van afhankelijke NIET-lidstaten. Een eigen EU invloedssfeer dus. Dat papier voegt dus niets toe. Inmiddels is het Nationaal produkt van de Oekraine gehalveerd en wordt de Oekraine door neo-liberale EU en IMF tot uitverkoop gedwongen. Oekraine met dat door de US geïnstalleerde post-coup puppet bewind werkt mee aan haar eigen ondergang want deze kliek krijgt de gelegenheid om de staatskas te plunderen. Rutte negeert dit, want nu blijkt vaag “Geopoitiek belang” bepalend. Het gaat dus om lompe machtspolitiek over invloedssfeer, waarbij de EU ieder compromis door Barosso zelf van de hand wijst. Dat blijkt ook want Merkel zelf trekt een dwarsliggend CDA over de streep om het referendum te negeren. De EU is simpelweg een verlengstuk van de Duitse buitenlandse politiek die de EU als middel ziet om op het wereldtoneel mee te spelen. https://www.swp-berlin.org/projekte/neue-macht-neue-verantwortung/das-papier/

Wilt U echt bijvoorbeeld een aantoonbaar intrigerende en manipulerende politicus als Rutte deze macht geven. Ga er maar van uit dat net als FBI/CIA/DOJ de verleiding niet weerstaan kan worden om de verzamelde gegevens voor andere doelen te gebruiken. Nu al is duidelijk dat de AIVD met haar lekken over haar hack (is dat op zich elf geen staatsagressie?) de opinie tracht te manipuleren.

Shell wentelt schade NAM in Groningen af op de staat

Hoe worden migratiegegevens gemanipuleerd? Neem België…