in

Sorry! Belastingplichtigen krijgen excuusbrief over registratie in onwettig fraudesignaleringsysteem

database 1564412567
geralt / Pixabay

De Belastingdienst en de Dienst Toeslagen gaan naar in totaal ongeveer 240.000 belastingplichtigen de komende maanden een brief sturen waarin ze te horen krijgen dat hun gegevens in de zogeheten fraudesignaleringsvoorziening (FSV) hebben gestaan.

Dit heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt.

In de brief legt de Belastingdienst onder meer uit wat FSV was en waarvoor het werd gebruikt. De meeste mensen hebben van deze registratie geen gevolgen ondervonden.

Bij een nog onbekend aantal is mogelijk een verzoek om een betalingsregeling of minnelijke schuldsanering automatisch afgewezen omdat zij in FSV stonden.

Zij worden in de brief opgeroepen zich te melden.

FSV was een systeem waarin risicosignalen werden opgeslagen. Dat kon gaan om signalen van mogelijke fraude maar ook om andere signalen die als risicovol werden beschouwd, zoals hoge reiskosten als iemand dichtbij zijn werk woonde.

Het gebruik van FSV voldeed niet aan de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), omdat te veel medewerkers toegang hadden en de gegevens hierin te lang werden bewaard. Het FSV-systeem is begin 2020 ……

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global warming cooling change hoax

Les van Corona(hoax): Kabinet luistert naar wetenschap, dus Outbreak Management Team voor klimaat(hoax) budgetsysteem

open palm with syringe floating above

Amerikaanse rechtszaak onthult dat er gedurende 32 jaar GEEN veiligheidsonderzoeken zijn uitgevoerd naar welk vaccin dan ook