in

Les van Corona(hoax): Kabinet luistert naar wetenschap, dus Outbreak Management Team voor klimaat(hoax) budgetsysteem

global warming cooling change

Covid laat zien dat de wetenschap een belangrijke rol kan spelen in het crisisbeleid van het kabinet. Kunnen we daar ook niet iets mee voor de klimaatcrisis?

Die vraag was voor Frans Rooijers aanleiding om met steun van een tiental hoogleraren en andere experts een Outbreak Management Team voor het klimaatprobleem op te zetten.

Deze vrijdag ziet op initiatief van de directeur van onderzoeksbureau CE Delft het Klimaatcrisis Beleid Team, het KBT, het licht.

Vanuit het ministerie van Economische Zaken werd hem duidelijk gemaakt dat een demissionair kabinet nooit het voortouw zou nemen om op korte termijn met zo’n KBT te gaan werken.

„Daarom nemen we zelf het initiatief en komen met ons eerste advies aan de verkenners rond de formatie en aan politieke partijen: het instellen van een CO2-budgetsysteem. Dat systeem moet ervoor zorgen dat je de gewenste CO2-reductie echt haalt. Zoals het nu gebeurt met het Klimaatakkoord is dat uiterst onzeker.”

Het nu voorgestelde budgetsysteem wordt elke komende maand tot in de zomer verder uitgewerkt voor specifieke sectoren. „In april voor de gebouwde omgeving, en later ook voor onder meer landbouw, het verkeer en de industrie”, zegt …..

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pixabay zelfmoord vaccin 02 480x300 1

Toen begon het echt: Zorginstellingen dwingen massaal medewerkers tot vaccineren

database 1564412567

Sorry! Belastingplichtigen krijgen excuusbrief over registratie in onwettig fraudesignaleringsysteem