in ,

Straatsburg: Groene burgemeester, achterkleindochter van slachtoffer Armeense genocide, financiert extremistische Turkse moskee

Het besluit van het groene (EELV) stadsbestuur van Straatsburg om meer dan 2,5 miljoen uit te trekken voor de bouw van de Soennitische Eyüp Sultan-moskee, die o.m. financieel gesteund wordt door de extremistische, Turkse islamitische organisatie Milli Görüs, doen de gemoederen hoog oplaaien in de hoofdplaats van le Grand Est en in de rest van .

Zo kwalificeerde de voormalige PS-burgemeester van Straatsburg, Catherine Trautmann, Milli Görüs  als een gevaarlijke,  ‘-religieuze organisatie’.

De beslissing van de huidige burgemeester, Jeanne Barseghian (1980 -), van wie de wortels in Armenië liggen,  veroorzaakte ook een enorme opschudding bij de  Armeense gemeenschap van Straatsburg, vooral omdat een overgrootvader van Jeanne Barseghian een van de vele slachtoffers was van de Turkse genocide op Armeniërs.

Jeanne Barseghian

De omstreden organisatie Milli Görüs , die wereldwijd door allerlei veiligheidsdiensten in de gaten wordt gehouden, is antiwesters, antidemocratisch en antiseculier.

Het fanatieke clubje is geïnspireerd door de ideeën van de Turkse ex-premier Necmettin Erbakan (1926-2011), die overigens een tijdje de politieke mentor en inspirator is geweest van de huidige president Recep Tayyip Erdogan.

De organisatie bezit in honderden ….

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Westen stuurt aan op spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’

Video bij het RIVM: niemand draagt mondkapje of houdt afstand, is alleen voor de simpele burgers