in , , ,

Teken aan de wand: Nederlands goud verhuist van A’dam naar Legerbasis

De tekenen aan de wand:

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandsche Bank (DNB) gaat zijn goudkluis en bankbiljettenbedrijf verplaatsen van Amsterdam naar het defensieterrein in Zeist. Het moet vanaf begin 2022 worden ondergebracht in het nieuw te bouwen Cash Centre op het defensieterrein Camp New Amsterdam in Zeist.

Op het terrein zijn onder andere marechaussees gevestigd. Naast de opslag van goud wordt het Cash Centre verantwoordelijk voor het sorteren en distribueren van bankbiljetten.

De terugtrekking van de bankiers uit de en de bescherming van de bankiers, goud en de distributie van bankbiljetten op de legerbasis, door Defensie. Het Nederlandse goud, gemakshalve nu opgeslagen direct op het vliegveld van Vliegbasis Soesterberg… We weten zo langzamerhand één ding zeker: Shit is going to happen. En die shit wordt niet kinderachtig.

Overigens is er afgelopen jaren veel Nederlands goud gestolen, maar dat terzijde.

Update: Via Twitter werd de nieuw te bouwen Cash Centre op Vliegbasis Soesterberg de Nederlandse Fort Knox genoemd. En dat is terecht, onze Fort Knox komt inclusief slotgracht en dergelijke. Heel gelijkend met de Amerikaanse originele Fort Knox. En dat is ironisch grappig, vanwege het feit dat de consensus is dat Fort Knox leeg staat vanwege de leegverkoop van goud die plaats heeft gevonden in Amerika door de Federal Reserve.

De inhoud van de Amerikaanse Fort Knox (waaronder 310 ton NL goud) is heel wel vermoedelijk volledig verpatst, omgesmolten in Hong Kong en verdwenen richting o.a. . Een voorbode voor de Nederlandse Fort Knox?

De vliegbasis voor dit soort export is alvast dichtbij gelegen, dit kan plaatsvinden zonder lastige pottenkijkers. Het past in ieder geval prima in het breed gedeelde neoliberale beleid van nagenoeg alle Nederlandse politieke partijen (waaronder , VVD66, , GL, CU en ) en die van de EU.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoekers: “Aanval op hulpkonvooi in Syrië was goed voorbereide hoax”

Risicoprofileren met algoritmes; Van wanbetaler naar terrorist