in , ,

Teken asjeblieft de petitie ‘Laat de banken barsten’

‘Beste mensen, ga naar barstmaar.eu, en teken voor het laatste mogelijke debat waar het volk nog invloed op kan uitoefenen,’ introduceert Sven Hulleman zijn door velen graag geziene en gehoorde gast, economisch journalist Arno Wellens.

Die is mede oprichter van barstmaar.eu, waarmee hij hoopt te bereiken dat de lasten van de reeds begonnen nieuwe financiële crisis niet wéér op het volk worden afgewenteld, maar eindelijk eens op de veroorzakers: de banken.

‘Rutte bezuinigt op zorg om bankiers te redden’

‘Sloop de banken,’ herhaalt Wellens zijn boodschap van inmiddels al vele jaren, die eerst nog iets te melden heeft over het begrip ‘zorghelden’. ‘Die mensen klagen al jaren dat ze veel te weinig betaald krijgen. Ook hun woningen zijn onbetaalbaar.

Nu vragen ze 1% of 2% loonsverhoging, en wat krijgen ze? Wegrennende Kamerleden. Dus terwijl we die mensen op een voetstuk plaatsen, bezuinigen we op de zorg om bankiers te redden.’

‘Als dat debat er toch komt in de Tweede Kamer, kunnen er moties worden aangenomen en moet daar meteen over gestemd worden. Pas dan kun je zien wat een partij waard is.’

Hoekstra kwam zelf met voorstel om banken te redden met (o.a.) Nederlands geld

Rutte heeft alle handtekeningen gezet waarvan hij beloofd had dat niet te zullen doen. D66 is tenminste eerlijk, vindt Wellens. Die partij zegt openlijk dat we als Nederlanders blijvend financieel moeten bloeden voor het overeind houden van de eurozone.

‘Maar een VVD premier wil stemmen weghalen bij Geert, en nu ook bij Thierry, dus ontkent dat ie in Brussel z’n handtekening onder een bankreddingsfonds heeft gezet. Maar hij heeft dat wèl gedaan, en ik heb hier al die documenten (die in december 2019 zijn ondertekend, dus nog vóór corona) bij me… Dit is uiterst kwalijk gedrag.’

Het is zelfs zo dat Ruttes partner in crime, minister Wobke Hoekstra, in Brussel zelf het concept voorstel heeft opgemaakt voor een Europees fonds met eurobonds, om zo weer de banken te redden.

De indruk die Rutte en Hoekstra tegenover het Nederlandse volk wekken dat ze zich in Brussel zo lang mogelijk verzet hebben, is daarom puur ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alex
5 maanden geleden

Looks like “The Big Short”, only this time it’s about Corona instead of the financial crisis of 2007–2008 which was triggered by the United States housing bubble.

https://youtu.be/vgqG3ITMv1Q

EU Commissie bereidt Europees migratiepact voor

Elon Musk stopt computerchip in de hersenen van een varken