in

EU Commissie bereidt Europees migratiepact voor

24309477773 3b943d1fa9 migrant germany

De Europese Commissie werkt aan een Europees migratiepact om een ​​”alomvattend, duurzaam en crisisbestendig kader te bieden voor de afhandeling van asielprocedures en migratie naar de EU”. Het pact zal “de gehele migratieroute van het land van herkomst via de transitlanden naar het land van aankomst in de EU dekken”.

Tegen de achtergrond van de migratiecrisis van 2015/16 werkt de Commissie aan de hervorming van het gemeenschappelijke Europese asielstelsel. Ondanks enige vooruitgang in de lopende onderhandelingen tussen de lidstaten, was er nog geen besluit genomen over een duurzaam en toekomstbestendig Europees asiel- en migratiesysteem. Het nieuwe pact is onder meer gericht op coördinatie van grensbewaking.

Er is een betere samenwerking met de landen van herkomst gepland, evenals de aanpak van migranten die geen recht hebben op bescherming.

Volgens de Europese Commissie is het nieuwe pact nodig omdat geen enkele staat in de Unie in zijn eentje illegale migratie aankan. Bovendien kan geen enkel land in zijn eentje secundaire migratie in Europa aan.

In Duitsland heeft de AfD het EU-project afgewezen. Het lid van het EU-parlement, Bernhard Zimniok, waarschuwde: “De agenda is duidelijk: migratieroutes moeten worden vrijgemaakt, smokkeldiensten moeten worden opgezet en de poorten van Europa moeten worden geopend voor de hele wereld. Ze zouden graag meer illegale migratie naar Europa legaliseren. Zo raak je Europa kwijt! “

Van 30 juli tot 27 augustus heeft de Europese Commissie de burgers de gelegenheid gegeven om op hun homepage commentaar te geven op het pact. Bijna alle commentaren hebben tot dusver het pact aan de kaak gesteld.

Eind 2018 hebben de VS, Hongarije, Polen, Israël en Tsjechië tegen gestemd, onder meer uit angst voor inmenging in hun soevereiniteit.

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Afrikaanse bootvluchtelingen 4 1024x576

Banksy financierde migranten ‘reddingsschip’ op Middellandse Zee

bailout geheime eu banken

Teken asjeblieft de petitie ‘Laat de banken barsten’