in , ,

Frans Timmermans is nu al de weg kwijt: Opmars IS is schuld Rusland

15201935922 021d13729a Frans Timmermans e14183249819481

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft gisteren op de Irak-top in Parijs zware kritiek geleverd op Rusland. Volgens Timmermans draagt de regering in Moskou een groot deel van de verantwoordelijkheid voor de opmars van terreurbeweging IS in Syrië en Irak.

‘Als Rusland de Veiligheidsraad niet voortdurend had geblokkeerd op het moment dat actie was vereist, hadden we nu geen IS-probleem gehad’, zei Timmermans. Op de top waren bijna dertig landen en organisaties bijeen om de strategie te bespreken tegen de terroristen van de Islamitische Staat.

via AD.nl.

 Als mijn geheugen mij niet in de steek laat begon IS in Syrië, en ontstond het uit een van de tegen Assad vechtende rebellen groepen. Als ik mij niet vergis was Rusland de enige op de wereld die Assad steunde (en steunt). Zou daarmee niet het argument gemaakt kunnen worden dat juist Rusland vanaf het begin IS heeft gefrustreerd, en dat als Rusland ook tegen Assad gekeerd was heel Syrië nu in de macht van IS zou zijn?

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10169010173 d60b6a0ce4 bezuinigingen1

Huh, NOS: Nederlander bezuinigt minder, meerderheid kan niet of net rondkomen

2853412264 eb96b3e9be Tsjernobyl1

Banken redden we wel, de mensheid niet: Geldnood bij bouw nieuwe sarcofaag Tsjernobyl