in ,

Told you: Economen halveren wereldwijde groeiverwachting, “heeft ons verrast”

economic depression 1547687459
PublicDomainPictures / Pixabay

Dit is waarschijnlijk de laatste grafiek die Mario Draghi wil zien. Ik heb het volgens mij vorig jaar al over geschreven en in de afgelopen maanden een paar keer, het is weer 2008 all-over again. De vraag is of ze wederom een financiële ramp kunnen voorkomen?

is inmiddels weer begonnen met “gratis ” voor de . Je zuurverdiende euro blijft op deze manier dalen in waarde.

De wereldwijde BBP-tracker van Bloomberg is gedegradeerd tot zijn langzaamste tempo sinds de financiële . De wereldwijde zakte op kwartaalbasis naar 2,1%. Dat is bijna de helft minder dan 4% halverwege afgelopen jaar.

BBP

En hoewel er een kans bestaat dat een handelsverdrag tussen de VS en China, de “pauze” van de Fed en een vervaging van de druk die Europa teistert, een wereldwijde recessie kunnen voorkomen, zo zeiden de Bloomberg' se economen Dan Hanson en Tom Orlik.

Het risico is dat het neerwaartse momentum zichzelf in stand houdt.”

“De cyclische opleving die medio 2017 de wereldeconomie greep, zou nooit ontzettend lang kunnen duren. Toch heeft de omvang van de vertraging sinds eind vorig jaar veel economen verrast, waaronder wij.”

Om zeker te zijn, de economen zijn niet de enigen die hun kijk op wereldwijde groei verlagen. Vorige week sloot de OESO zich aan bij het IMF om de groeiprognose voor 2019 te versimpelen, waardoor de projectie voor globale groei tot slechts 1% daalde, iets meer dan de helft van de eerdere vooruitzichten van 1,8%.

Terwijl de sombere vooruitzichten van Draghi en het besluit om de tijdlijn in te trekken voor renteverlagingen door de ECB vorige week een schok door de markten veroorzaakten, proberen sommige ECB-functionarissen blijkbaar nog steeds de wereld gerust te stellen dat alles goed gaat (ondanks een gebrek aan economische gegevens het tegenovergestelde impliceren).

Bestuurslid Benoit Coeure zei in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera maandag dat “we nog steeds een robuuste economische groei zien, hoewel het minder sterk is dan eerst.”

“Het zal langer duren voordat de ons doel bereikt, maar het zal er wel komen. We reageren op de ontwikkelingen die we tot nu toe hebben gezien.”

De omvang van de vertraging in de afgelopen maanden heeft veel economen verrast. Maar naarmate meer centrale banken ervoor kiezen zich terug te trekken in de veiligheid van de stimulus, we zullen zien of een ramp weer opnieuw kan worden afgewend.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

ECB verlaagt economische vooruitzichten fors, rente tot eind dit jaar onveranderd en nieuw pakket “gratis geld” voor banken

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
221393606 eb04add95c Greenpeace

Oprichter van Greenpeace is ook om: opwarming door menselijke CO2 is complete hoax en bedrog

2928083995 8c6f2e7ba0 chemtrails

Onderzoek: aluminium is hele grote bedreiging voor de voedselproductiviteit