in , , ,

Onderzoek: aluminium is hele grote bedreiging voor de voedselproductiviteit

2928083995 8c6f2e7ba0 chemtrails

Dertig procent van landbouwbodem over de wereld is de afgelopen 40 jaar verloren gegaan als gevolg van de aantasting van de bodem, waardoor de voedselzekerheid in het algemeen gevaar loopt. 40 jaar chemtrails de boosdoener?

Maar liefst 40 procent van ‘s werelds potentieel akkerland is onbruikbaar vanwege aluminiumtoxiciteit

Onderzoekers van de University of Queensland hebben ontdekt hoe aluminium, een toxisch resultaat van bodemverzuring, werkt om plantengroei te verminderen.

UQ School of Agriculture and Food Sciences-onderzoeker Dr. Peter Kopittke, zei dat de toenemende menselijke bevolking en de aanhoudende afbraak van landbouwbodems de voedselzekerheid tot een kritiek punt hebben gemaakt.

“Zure bodems kosten meer dan $1,5 miljard per jaar in afnemende productie in Australië alleen,” zei Dr Kopittke.

“Bodemdegradatie komt van nature voor, maar wordt verergerd door landbouwactiviteiten en is duur om te keren, dus een andere optie is om gewassen te verbouwen met betere tolerantie voor de bodemgesteldheid.”

“Ons onderzoek heeft aangetoond hoe aluminium plantengroei vermindert, zodat we kunnen werken aan het overwinnen van dit en het verhogen van de gewasproductiviteit.”

De onderzoekers ontdekten dat aluminium in de bodem de groei van wortels binnen vijf tot 30 minuten blootstelling kon verminderen.

Met behulp van de TwinMic-microscoop bij de Elettra synchrotron-faciliteit in Triëst, Italië, toonden ze aan dat aluminium zich ophoopt in de wortelpunten en een toxisch effect uitoefent op de cellen die nodig zijn voor de wortelgroei.

“Voor deze cellen vindt groei plaats wanneer de celwanden losraken, maar we hebben aangetoond dat aluminium zich ophoopt in de celwand en hun groei remt,” zei Dr. Kopittke.

“Als de wortels van een plant niet goed groeien, zal het geen toegang hebben tot water en voedingsstoffen en zal het niet floreren.

“Gewassen met een lage productiviteit maken niet optimaal gebruik van het beschikbare bouwland en maken het moeilijk om aan de wereldwijde voedselbehoeften te voldoen.

“We hebben aangetoond dat om de negatieve effecten van aluminium te overwinnen, het belangrijk is om ons te concentreren op eigenschappen die betrokken zijn bij het loskomen van cellen om gewassen te broeden met een grotere aluminiumtolerantie.”

Het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de University of Oxford, de University of South Australia en de Elettra synchrotron, is gepubliceerd in Plant Physiology.

Lees verder bij de bron: Underground World News

En wat hebben we sinds de jaren 80 van vorige eeuw? Chemtrails Nieuw fenomeen ‘persistant contrails’ en volgens de experts in chemtrails zit daar dus onder andere aluminium in.

Ik mag de link niet leggen, het is wel weer zoals we dat noemen “toeval”.

Wie zal er flink geld gaan verdienen aan gewassen die tegen aluminium bestemd zijn? Oh wacht, die heeft aandelen chemtrail.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
economic depression 1547687459

Told you: Economen halveren wereldwijde groeiverwachting, “heeft ons verrast”

griekenland euro 1552335184

Van laatste miljarden(257 stuks) naar de Grieken in 2018 naar nu uitstel betaling van 1 miljard?