in ,

“too big to save” Deutsche Bank tikkende tijdbom

Vorige week werd de Managing Director van de Deutsche Bank in New York, Calogero Gambino, dood aangetroffen door zijn vrouw. Hij was of had zichzelf opgehangen aan de trapleuning in hun woning. Hetzelfde gebeurde eerder dit jaar met William Broeksmit in , eveneens bankier bij de Deutsche Bank.

Nu ineens komt het bericht dat de Deutsche Bank hun Chief Financial Officer (CFO), Stefan Krause, gaat vervangen door Marcus Schenck, een partner bij Goldman Sachs. (Redactie: de opruimploeg wordt erop afgestuurd die zelf voor 54 biljoen dollar blootstaat aan derivatenrisico)

Het zijn allemaal tekenen die erop wijzen dat er veel meer aan de hand is bij de Deutsche Bank dan wij denken en dat er regelrechte paniek is uitgebroken. Dat is slecht nieuws voor diegenen die graag het huidige financiële systeem in stand willen houden want de Deutsche Bank is niets anders dan de grootste tikkende tijdbom in de financiële wereld.

Dat heeft te maken met de gigantische blootstelling van de bank aan risico's met betrekking tot . Zoals wij schreven in een artikel een maand geleden.

Deutsche Bank staat bloot aan risico's met derivaten voor een bedrag van maar liefst 75 biljoen dollar. Een bedrag dat vijf maal groter is dan het totale Europese BBP (Bruto Binnenlands Product) en het bedrag is ongeveer gelijk aan het totale BBP van…. de hele wereld.

Vervolgens wordt doodleuk gemeld dat de Deutsche Bank de stresstest van de ECB heeft doorstaan. 

Lees verder via Niburu.

 

Foto via Louis-Yagera


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opletten op de N247: Politieagenten hebben levensgevaarlijke LOL met politieauto’s

‘Toezicht op corporaties faalt’