in

Top kinderopvangbedrijf Estro ontving kort voor faillissement nog bonussen

10d4dac678c5eb5a 640 estro1

Het failliete kinderopvangbedrijf Estro heeft in de maanden voor het faillissement nog bonussen uitgekeerd aan de top van het bedrijf. Dat blijkt uit interne documenten die NRC Handelsblad heeft ingezien. Estro, het grootste kinderopvangbedrijf van Nederland, ging op 5 juli failliet en maakte direct een doorstart onder de naam Smallsteps.

Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait ontving in april een bonus van ruim 41.000 euro over 2013. Financieel directeur Kris Geysels kreeg een bonus van ruim 33.000 euro over 2013. Beide bestuurders kwamen pas in november dat jaar in dienst. Ook andere werknemers uit de bovenste laag van het bedrijf ontvingen in april een bonus over 2013. Topman Bienfait ontving in juni nog een extra bonus van 25.000 euro.

VOORBEREIDING FAILLISSEMENT IN JUNI IN VOLLE GANG

Toen de nieuwe bestuurders eind vorig jaar aantraden, verkeerde Estro al in grote financiële problemen, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator, Wouter Jongepier. Het bestuur concludeerde toen dat “voorzienbaar was dat Estro groep – zonder additionele financiering – in de zomer van 2014 niet meer aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen”, schrijft hij. In juni, toen Bienfait zijn tweede bonus ontving, was de voorbereiding voor het faillissement in volle gang. Op 5 juni verzocht Estro de rechtbank in Amsterdam een ‘stille bewindvoerder’ toe te wijzen. Die toewijzing maakt het mogelijk voor faillissement een doorstart voor te bereiden, een zogenoemde ‘pre-pack’, ook wel flitsfaillissement genoemd.

via nrc.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
309f4e5d55dd42b809db2f71 640 farmacie1

‘Opnieuw grote farmaciedeal in de maak’

3224860947 1a1e8e014f privacy1

Onderzoek: Gemeenten niet goed voorbereid op privacybescherming