in ,

Tot 30 procent foutieve klantgegevens bij verzekeraars, maar alleen het eigen belang telt kennelijk

2111269218 950cf23a03 database1

In een whitepaper die is uitgebracht door Human Inference blijkt dat databases van verzekeraars veelal foutieve klantgegevens bevatten. De foutieve informatie heeft onder meer betrekking op onvolledige gegevens, maar ook op doublures en inconsistentie tussen gegevens.

Foutieve klantdata

Er zijn verzekeringsbedrijven die tot 30 procent aan foutieve klantdata geregistreerd hebben staan. Het gaat dan vooral om verzekeraars die over slecht onderhouden systemen beschikken. Zelfs databasis die wel op regelmatige basis worden onderhouden en opgeschoond bevat nog altijd fouten met een gemiddelde tussen de 2 en 10 procent.

De databases met onvolledige of foutieve gegevens van verzekerden zorgen ervoor dat er sprake is van hoge kosten. Human Inference stelt zelfs dat de kosten door de slechte kwaliteit van data op jaarbasis tot in miljoenen euro’s kan oplopen.

Vervuiling van databases

Er kunnen allerlei redenen worden aangevoerd die een oorzaak vormen van de vervuiling van databases van verzekeraars. Het ontbreken van een controle op de invoer van gegevens kan een reden zijn, maar ook een verhuizing of het verkeerd registreren van persoonlijke informatie van verzekerden zorgt voor foutieve gegevens.

Een vervuilde database kost de verzekeraar geld en bovendien is de consument er niet mee gediend. Zo benaderen verzekeraars consumenten op basis van de informatie uit de database en als die gegevens niet kloppen, dan wordt de klant niet op basis van de juiste informatie benaderd. Dat kan leiden tot het verlies van imago en van klanten.

Een verzekerde die meerdere keren op basis van verkeerde gegevens door de verzekeraar wordt benaderd, gaat zich daaraan ergeren. De klant kan door deze ergernis besluiten over te stappen naar een andere verzekeraar, maar de ergernis bijvoorbeeld ook delen met andere consumenten. Bijvoorbeeld door het ongenoegen over de verzekeraar op social media te uiten.

via Verzekeringen.com.

Photo by gnizr cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9084928808 41a2d2c245 gevangenis1

Gevangenissen worden gesloten wegens daling criminaliteit en nu wachen er al 12.000 “boeven” op straf

8db10f8cde9078d132e08d7d 640 belangen1

Hans Alders met 21 banen als president-commissaris naar Prorail en geen belangenverstrengeling?