in

U als autochtoon moet integreren! Dat vinden Nederlanders met een migratieachtergrond

vraagteken

Integreren is aan de ander, vinden veel Nederlanders. Nederlanders wier ouders gemigreerd zijn, de tweede generatie, vinden dat ook autochtone Nederlanders hun steentje moeten bijdragen aan de multiculturele en ruimte moeten maken voor verschillen.

Een meerderheid van de autochtone Nederlanders daarentegen vindt dat Nederlanders met een migratieachtergrond mee moeten doen met ‘Nederlandse tradities' (54 procent) en hun eigen cultuur en gewoonten meer dan zij nu doen moeten loslaten (56 procent).

Dat blijkt uit de nieuwste ‘Burgerperspectieven' van het Sociaal en Cultuur Planbureau (SCP), dat vier keer per jaar uitkomt en fungeert als de thermometer van . In deze editie is er speciaal gevraagd naar hoe Nederlanders denken over integratie.

Dat thema stond tien jaar geleden ook centraal in de laatste Burgerperspectieven van dat jaar.

Het eerste wat het SCP probeert vast te stellen is wat ‘integratie' eigenlijk betekent. Dan blijkt dat de definities van dat begrip al uiteenlopen.

Verreweg de meeste Nederlanders, met en zonder migratieachtergrond, zijn het erover eens dat integreren in elk geval betekent: de taal goed spreken, werken en geen overlast veroorzaken. Ook breed gedeeld is het idee dat vluchtelingen moeten integreren en dat Nederland daarbij moet helpen.

Daarna wordt het ingewikkeld….

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cash money david icke

Werkdocument: IMF adviseert geleidelijke, onopgemerkte contant geld verdwijning

3333356893 80d64b4088 anticonceptie pil e1577706090227

Gebruik anticonceptiepil doet deel van vrouwenbrein krimpen