in , ,

U heeft een baan, betaalt belasting en al jaren op wachtlijst? Jammer joh, vluchtelingen houden voorrang huurwoning

Nederlandse gemeentes blijven noodgedwongen vluchtelingen voorrang geven bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Door de grote stroom lopen de wachtlijsten voor gewone huurders op.

Uit een rondgang van RTL Nieuws onder de gemeenten van de G32 (een netwerk van 37 (middel-)grote gemeenten) blijkt dat van de gemeentes die reageren, de overgrote meerderheid aangeeft de voorrang voor statushouders bij het toewijzen van een sociale huurwoning te behouden.

In februari vroeg minister Blok (Wonen en Rijksdienst) advies aan de Raad van State over zijn plan om de automatische voorrang die de zogeheten vergunninghouders krijgen bij het toewijzen van een huurwoning, te schrappen. Gemeenten mogen dat nu zelf beslissen. Maar omdat ze wel een aantal vluchtelingen per maand moeten plaatsen, levert dat problemen op.

Gisteren bleek al dat gemeenten steeds meer moeite hebben om alle asielzoekers met een vergunning te huisvesten. De wetswijziging van Blok vinden gemeentes dan ook ‘zinloos en voor de bühne’.

Lees verder bij de Bron: rtlnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gerechtigheid
5 jaren geleden

Het is werkelijk niet te geloven dat het schorum in Den Haag onze kinderen en bejaarden AAN DE KANT SCHUIFT EN ZE NOG VEEL LANGER LAAT WACHTEN OP EEN HUURHUIS!
Dat wordt een verhaal ZONDER EIND; WANT ER KOMEN ER STEEDS MEER VAN DIE ZAKKENVULLERS (80% KOMT HIER ALLEEN MAAR OM UIT “DE RUIF ” MEE TE VRETEN WANT ZE DRAGEN NERGENS AAN BIJ, HET ZIJN GEWOON ECONOMISCHE VLUCHTELINGEN).
Onze jeugd laten ze gewoon BARSTEN EN ZE MOETEN STEEDS LANGER WACHTEN!!

WAAROM PIKKEN WIJ DAT NOG??? HET IS DE HOOGSTE TIJD OM IN TE GRIJPEN!!!
VOLKSOPSTAND————STEUN ONZE JONGEREN—————-WEG MET DAT TUIG IN DEN HAAG————-VOLKSOPSTAND—————-VERJAAG DIE GORE RATTEN IN DEN HAAG—————————VOLKSOPSTAND!

5 jaren geleden

Steeds meer daklozen ook. Die hebben dus ook sociale huisvesting nodig. En die hebben vele jaren bijgedragen aan deze maatschappij.

Ze hebben liever jongens in Afghanistan waar ze seks mee hebben

Forse stijging aantal doorzochte telefoons op Schiphol