in , ,

U heeft een baan, betaalt belasting en al jaren op wachtlijst? Jammer joh, vluchtelingen houden voorrang huurwoning

8150386661 aeb90abe97 te huur

Nederlandse gemeentes blijven noodgedwongen vluchtelingen voorrang geven bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Door de grote stroom lopen de wachtlijsten voor gewone huurders op.

Uit een rondgang van RTL Nieuws onder de gemeenten van de G32 (een netwerk van 37 (middel-)grote gemeenten) blijkt dat van de gemeentes die reageren, de overgrote meerderheid aangeeft de voorrang voor statushouders bij het toewijzen van een sociale huurwoning te behouden.

In februari vroeg minister Blok (Wonen en Rijksdienst) advies aan de Raad van State over zijn plan om de automatische voorrang die de zogeheten vergunninghouders krijgen bij het toewijzen van een huurwoning, te schrappen. Gemeenten mogen dat nu zelf beslissen. Maar omdat ze wel een aantal vluchtelingen per maand moeten plaatsen, levert dat problemen op.

Gisteren bleek al dat gemeenten steeds meer moeite hebben om alle asielzoekers met een vergunning te huisvesten. De wetswijziging van Blok vinden gemeentes dan ook ‘zinloos en voor de bühne’.

Lees verder bij de Bron: rtlnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
foto 1

Ze hebben liever jongens in Afghanistan waar ze seks mee hebben

5833008425 9c8b4d5f91 douane schiphol

Forse stijging aantal doorzochte telefoons op Schiphol