in

U wilde meer restricties: Kabinet denkt na over inperken parkeertijd bij winkels

8028916634 407e54be95 New World Order

Het kabinet denkt na over het inperken van de parkeertijd bij winkelcentra. Dat zou een oplossing kunnen zijn bij het terugdringen van grote drukte in winkelcentra.

Afgelopen weekend leidde Black Friday tot lange rijen en veel te drukke straten. Burgemeesters in grote steden waaronder Rotterdam lieten winkels eerder hun deuren sluiten. Met het oog op de decembermaand die nog komt, bekijkt het kabinet wat nog meer kan helpen om grote drukte tegen te gaan.

Daarom laat het kabinet juristen bekijken of de parkeertijden in winkelcentra bijvoorbeeld per auto kunnen worden bekort, of dat sommige parkeergarages tijdelijk dicht kunnen. Idee is dat als mensen nog maar twee of drie uur mogen parkeren, de drukte voor een deel kan worden tegengegaan.

Veel te druk

Afgelopen weekend was het in elk geval veel te druk, erkennen de ministers Grapperhaus en de Jonge. Minister Grapperhaus vindt dat de burgemeesters goed hebben opgetreden.

“Je kunt mensen niet verbieden om kerstinkopen te doen”, zegt minister Grapperhaus, maar met de feestdagen nog voor de boeg roept het kabinet ….

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MarionKoopmans2018

Marion Koopmans van het OMT: coronatest ‘toont geen besmettingen aan’

timmermans klimaat geld macht e1575044562735

Frans Timmermans hoopt dat kindsoldaat Greta Thunberg wél voorstanders vindt voor hem en zijn klimaatplannen in Brussel