in , ,

EU-raad wil toegang tot jouw versleutelde data met techbedrijven onderzoeken

Zijn er technische oplossingen voor de autoriteiten om toegang tot versleutelde data te krijgen. Daarover heeft de een resolutie opgesteld die over twee weken wordt besproken.

De Raadsresolutie vormt volgens minister van en Veiligheid het startpunt om samen met techbedrijven en andere partijen een onderzoek te doen naar de technische mogelijkheden om toegang tot versleutelde data te krijgen.

Volgens de minister zijn opsporingsdiensten steeds meer afhankelijk van toegang tot digitale gegevens, terwijl versleuteling de toegang tot digitale gegevens uitdagend of praktisch onmogelijk maakt.

Grapperhaus stelt dat de resolutie past binnen het kabinetsstandpunt over encryptie.

In 2016 kwam het met een standpunt over encryptie, dat het op dit moment geen ‘beperkende wettelijke maatregelen’ wil nemen ten aanzien van de ontwikkeling, de beschikbaarheid en het gebruik van encryptie binnen ….

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het komt op gang: explosieve stijging van rekeningen die nooit meer worden betaald

Propaganda voor elektrisch rijden is bedrieglijk, ook wat betreft milieu en klimaat!