in ,

Uitspraak: Politie discrimineert met verbod op hoofddoek

De Rotterdamse politievrouw Sarah Izat moet tijdens haar werk een hoofddoek kunnen dragen als ze een uniform aanheeft. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens maandag bepaald. De aspirant agente stapte naar het college omdat zij zich gediscrimineerd voelt.

De politie verbiedt het dragen van een hoofddoek bij het uniform, omdat dat in strijd is met de gedragscode die zichtbare religieuze uitingen verbiedt. Volgens het college maakt de politie zich daarmee schuldig aan . 

Bij het oordeel is de functie van de vrouw meegewogen. Izat heeft ruim een jaar een vast contract bij de politie. Ze werkt al vier jaar op het servicecentrum waar ze meldingen opneemt. Aangezien de haar bij deze werkzaamheden niet ziet, speelt de beoogde uitstraling van de politie in dit geval geen rol, aldus het college.

Ook bij het opnemen van aangiften via een videoverbinding ziet het college geen bezwaar. ‘De vrouw zit in een andere ruimte dan de burger, die de 3D-aangifte doet. Haar veiligheid is dus niet in het geding. De vrouw neemt aangifte op, maar beslist niet wat de politie er verder mee gaat doen. Zij vervult een administratieve taak.’

https://twitter.com/SarahIzat/status/932569382751997952

Lees ook eens verder bij de bron: ad.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robin Hood
3 jaren geleden

Mooi: die is binnen. Nu nog een gebedsruimte, tijd om 6 keer per dag te te bidden, halal voedsel, vrijstelling Islam feestdagen en ga maar door ….
En de autochtone bevolking is alleen goed om te betalen en kan verrekken.

Joke
3 jaren geleden

De veelvoud aan regels maakt alles mogelijk in NL.
Toppie, multinationals met belasting, religie uiting bij de politie,
Verdeeldheid zaaien en oogsten werkt.

Anton Haksteeg
3 jaren geleden

Een Nederlandse politie agent heeft een Nederlands uniform en geen gedonder met hoofddoekjes dat hoort niet we zijn in Nederland en nergens anders. Dus doe die “dame” de deur uit. Ze deugd niet alsd Nederlandse agent.

Nederland houdt belastingdeals geheim van andere EU-lidstaten ondanks verplichting

Noorwegen: Helft uitkeringen voor immigranten