in

Noorwegen: Helft uitkeringen voor immigranten

Immigranten

Uit onderzoek van de Noorse Dienst voor Arbeid en Welzijn blijkt dat de helft van alle werkloosheidsuitkeringen in Noorwegen naar immigranten gaan. Een sterke oververtegenwoordiging dus als je weet dat nog geen 17% van de Noorse inwoners immigrant is. “Het is alarmerend”, aldus minister Hauglie.

Noorwegen is een land in Noord- dat iets meer dan 5 miljoen inwoners telt. Daarvan is ongeveer 17% van buitenlandse origine. Tussen 2011 en 2015 steeg de armoedegraad in Noorwegen van 7,7% naar 9,3% en namen het aantal uitkeringen fors toe, een onrustwekkende tendens. Het was de aanleiding voor een uitgebreid onderzoek van de Noorse Dienst voor Arbeid en Welzijn.

“Alarmerend”

Het onderzoek bracht enkele opvallende cijfers aan het licht en benadrukte de rol van migratie. “Het rapport bevestigt dat immigratie één van de voornaamste redenen van is in Noorwegen. Ongeveer 28,5% van de immigranten in Noorwegen leven onder de armoedegrens”, aldus Anniken Hauglie, minister voor Arbeid en Sociale Zaken. “Het ergste wat er kan gebeuren is dat immigranten en vluchtelingen een eigen subklasse worden in de Noorse samenleving.”

Van de ruim 5 miljoen inwoners in Noorwegen, is ongeveer 17% van allochtone afkomst. Die 17% vertegenwoordigen bijna 30% van alle armen in het land. De oplossing om armoede te verminderen, ligt dus ook voor de hand volgens minister Haugli. “Om armoede in Noorwegen te verminderen, moeten ook immigranten werken.” Bovendien gaan de helft van alle werkloosheidsuitkeringen in Noorwegen naar de 17% immigranten. “Het is alarmerend”, aldus minister Hauglie.

https://twitter.com/AmeliaEarheart2/status/932361091656454144

Ook in buurland krijgt men te maken met hetzelfde probleem. De werkloosheidsgraad bij de autochtone Zweedse bevolking bedraagt nog geen 4%. Bij immigranten bedraagt de werkloosheidsgraad bijna 22%. Bij vluchtelingen die Zweden opnam tijdens de bedraagt dat zelfs 99,7%. Een gebrek aan scholing zou daarvoor aan de basis liggen, dus bood Zweden gratis opleidingen aan voor migranten. Slechts 3% van de migranten toonde daar echter interesse in.

Lees ook eens verder bij de bron:  Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
im e1511178040131

Uitspraak: Politie discrimineert met verbod op hoofddoek

draghi

Rapport: Is de Europese Centrale Bank bang voor een bankrun?