in , ,

BIZAR: UWV ziet ‘kans op herstel’ voor vrouw met uitgezaaide kanker en beperkte levensverwachting

6161642791 66facce138 UWV1

Bij het UWV hebben ze natuurlijk ook last van de crisis, maar daar hebben ze gelukkig een oplossing voor gevonden. Ze hebben namelijk een medewerker met speciale gaven en een bijzondere bril in dienst genomen. Hij of zij zou zo kunnen instromen op de paranormale beurs of op een baan als arts kunnen solliciteren. Want wat een arts mij niet kan vertellen, kan deze medewerker wel. Deze medewerker ziet wonderen die anderen niet zien en heeft bepaald, dat ik een “meer dan geringe kans heb op verder herstel”. Opmerkelijk is dat zowel mijn eigen arts, als de verzekeringsarts een duidelijk andere mening hebben. Kort samengevat komt het erop neer dat ik hierdoor in een regeling val, waarbij mijn inkomen flink daalt en de druk altijd aanwezig blijft, tenzij ik er dood bij neerval of het UWV inziet dat genezing daadwerkelijk is uitgesloten.

Ik houd mijn hand niet graag op. Ik zou het liefst zelfredzaam blijven, maar de werkelijkheid is dat ik langzaam achteruit zal gaan. Ik heb uitgezaaide kanker en een beperkte levensverwachting. Dat heeft mij er nooit van weerhouden mijn waardigheid te behouden en mijn leven zo min mogelijk te laten beperken door mijn gebreken. Na vier verschillende behandeltrajecten, is mijn prognose echter eerder verslechterd dan verbeterd. Zelfs met die wetenschap blijf ik vasthouden aan mijn idealen, maar nu ben ik gedwongen zelfs dat stukje overboord te zetten. Want ik word gedwongen energie te steken in een bezwaarprocedure, terwijl die energie juist duidelijk een van mijn huidige tekortkomingen is. Ik word gedwongen te bedelen voor een stabiel inkomen, terwijl de aanvraag op zich al een aanslag was op mijn gevoel van eigenwaarde. Ongevraagd ben ik ziek geworden en ongevraagd is er door het UWV besloten dat ze afwijken van het oordeel van en echte arts en dat ik toch een meer dan geringe kans heb op herstel.

Hoe kan het, dat een instantie zo kortzichtig is en zo slecht de diepte van mijn verhaal in kan schatten? Hoe kan het dat iemand de woorden van een arts negeert en zelf een conclusie trekt. Is het omdat ik aangegeven heb, dat ik niet thuis wil gaan zitten wachten op mijn dood? Omdat ik gezegd heb, dat ik een paar uurtjes per week wil proberen te werken?  Het waarzeggend vermogen van het UWV is blijkbaar groter dan de deskundigheid van alle artsen die mij gezien hebben.

Lees verder via femkevanrossum.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7409293ecfe26a89804b0391 640 rente e14212276296821

Grootbanken: Spaarrente willen we onder de 1 procent hebben

45808712 01a49d1314 bankieren1

Banken openen de komende jaren duizenden digitale bankkantoren