in ,

Vaccins laten nog even op zich wachten, mondkapjes nodig tot eind 2021

Together we unite

Europeanen mogen er niet op rekenen dat ze snel kunnen worden ingeënt tegen het coronavirus. “Het duurt nog maanden voor er een vaccin is gevonden en uitgedeeld aan de bevolking”, waarschuwt vicevoorzitter Maroš Šefčovič van de Europese Commissie.

We zijn voorlopig nog niet af van de mondkapjes, dat voorspelt althans epidemioloog Pierre van Damme. Hij denkt dat het mondmasker zeker tot eind 2021 onderdeel zal zijn van het straatbeeld.

Reden hiervoor is het feit dat er nog steeds geen werkend vaccin op de markt is. Het Leidse bedrijf Janssen Vaccines was hard op weg om er een te ontwikkelen, maar dat onderzoek ligt nu stil.

Een van de proefpersonen zou namelijk ernstig ziek zijn geworden. Wat er precies aan de hand is wil het bedrijf niet zeggen.

Een stilte die op zijn beurt weer voor een hoop wereldwijde kritiek zorgt. Zo ook bij de lokale Leidse omroep Sleutelstad:

“Feitelijk is er dus nu al negen dagen radiostilte rond de eventuele bijwerkingen van het Leidse vaccin. Dat gaat lijnrecht in tegen de visie dat openheid en transparantie over dit soort zaken hard nodig zijn om te zorgen dat het publiek vertrouwen houdt in de vaccins die straks verwacht worden.”

Eerder had een vaccin van AstraZenca ook al last van kinderziektes. Hierbij kreeg een proefpersoon zenuwklachten. Inmiddels is dat onderzoek weer voortgezet …..

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
woman holding black smartphone at Whatsapp logo

Iedereen gebruikt WhatsApp, maar wat weet WhatsApp (Facebook) over jou?

Monsanto and Agenda 21

Na juridische strijd van ruim tien jaar krijgt Franse boer Monsanto op de knieën