in

Van belastinggeld: Europarlementariërs op snoepreis naar Kroatië

Afgevaardigden van de Europese conservatieven ondernamen een snoepreisje naar . Officieel wilden ze zodoende “een beter begrip van de politieke situatie in Kroatië” krijgen. De kosten van de vijfdaagse “studiereis” bedragen voor de belastingbetaler ongeveer € 37.000,-

Meerdere Europarlementariërs van de fractie “Europese Conservatieven en Hervormers” (ECH) ondernamen op kosten van de belastingbetaler een snoepreisje naar Kroatië. De afgevaardigden veroorloofden zich vluchten eersteklas, onderkomen in een vijf sterrenhotel en een exclusieve keuken. De totale kosten voor het vijfdaagse uitstapje bedragen meer dan € 37.000,-

Als officiële reden voor het uitstapje geven de afgevaardigden “studiereis” aan, zoals de “Daily Mail” bericht. Ze werden door de Kroatische Europarlementariër Ruza Tomasic voor “zakelijke doeleinden” uitgenodigd en wilden het weekend samen met andere Europarlementariërs van de ECH-fractie gebruiken om van gedachten te wisselen over de hervorming van de . Daarvoor checkten ze voor € 250,- per persoon per nacht in het “ in. Behalve een uitstapje naar het eiland Korcula stond er ook een privévoorstelling van de internationaal bekende celliste Ana Rucner op het programma.

Onder de veertien afgevaardigden die deelnamen aan het snoepreisje, bevonden zich ook zes leden van de Britse Conservatieven (Tories), waaronder de nieuwe groepsleider van de ECH-fractie, SYed Kamall. Ook de Torie-afgevaardigden Martin Callanan en Marta Andreasen gingen mee naar Kroatië, hoewel zij allebei hun zetel na de slechte verkiezingsresultaten in mei moesten inleveren. Ze verdedigden zich door te zeggen dat zij nog steeds Europarlementariërs zijn, totdat het nieuwe voor het eerst bij elkaar komt.

De afgevaardigden van de Tories hadden in de EU-verkiezingscampagne nog de belastingverspilling van de EU aan de kaak gesteld om stemmen te winnen.

via E.J. Bron.

Photo by (Mick Baker)rooster


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar gaan we weer: Brussel steunt Bulgaarse banken

Kinderen die leven in armoede groeit in nederland, steun ze NU!