in , ,

Varoufakis vroeg jeugdvriend om de Griekse belastingdienst te hacken

varoufakis finger cr 5901

Samen met 4 vrienden wilde Varoufakis de Griekse gaan om zo de controle over de systemen te krijgen en achter de rug van iedereen om de Drachme te kunnen herinvoeren, dit blijkt uit een telefoongesprek dat in handen van de Griekse krant Kathimerini is gekomen. 

Tijdens het telefoongesprek vertelde Varoufakis dat hij een jeugdvriend had gevraagd het systeem van de Griekse fiscus te hacken. ‘Ik heb hem toestemming gegeven', aldus Varoufakis, ‘jullie mogen dit aan niemand vertellen… Dit is volledig tussen ons, jullie kunnen dit aan niemand vertellen.' De voorzitter van de conference callherinnerde Varoufakis er toen aan dat er tientallen hedgefondsmanagers meeluisterden. Daar lachte Varoufakis om: ‘Ik weet het. Als ze het doorvertellen, ontken ik dat ik dit gezegd heb.'

Varoufakis' vriend zou wel de controle hebben gekregen over de hardware van de Griekse belastingdienst. Maar de software, die was geïnstalleerd door de trojka, bleek niet te kraken.

Varoufakis is nu boos op de krant omdat deze hem geen wederhoor zou hebben gegeven. Hij schrijft onder meer dat de Griekse krant Kathimerini hem niet om wederhoor heeft gevraagd. Ook stelt hij dat zijn geheime ‘plan B' los stond van de werkgroep die een alternatief betalingssysteem onderzocht. Varoufakis vindt dat zijn ministerie altijd het publieke belang heeft gediend. Hij spreekt van een lastercampagne.

Lees verder via de Bron: Wij willen het Weten!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5957133386 6502ee5503 corporations rule1

Banken ondermijnen de democratie waardoor stemmen geen zin meer heeft

13843116383 726a6241a6 welcome to eu

Nu roept ook al Italie op tot Eurozone regering