in

Vastrecht energie dupeert klant

4421608863 ec1123cdb5 meterkast1

Consumenten die weinig energie verbruiken en jaarlijks overstappen naar de leverancier met de laagste tarieven, komen bedrogen uit door hoge kosten voor vastrecht.

Mensen doen er goed aan bij hun vergelijking van energieprijzen ook de kosten voor vastrecht mee te nemen. Want energiebedrijven die klanten lokken met lage tarieven, verdienen dat dubbel en dwars terug met hoge vastrechtkosten.

De Consumentenbond constateert dat de leveranciers met lage tarieven hoge vastrechtkosten rekenen. Grote en duurdere leveranciers vragen meer voor gas en elektra maar minder voor vastrecht.

NLE rekent de hoogste kosten voor vastrecht van tien grote aanbieders in de vergelijking. De prijsvechter vraagt 168 euro bij een eenjarig contract met vaste stroom- en gastarieven. Greenchoice rekent het minst met 49 euro, peilde de Consumentenbond op 1 juli.

De grote energieleveranciers Eneco en Essent rekenen respectievelijk 55 en 84 euro. Relatief weinig, maar hier tegenover staan hogere stroom- en gastarieven.

via Telegraaf.nl.

Foto via FaceMePLS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9204743361 13c3653ce3 werkloos1

Verplichte vrijwilliger veroorzaakt meer werkloosheid mede mogelijk gemaakt door de regering

14315142591 2e81e961af eu euro1

EU gaat Nederland verder leegtrekken: Brussels plan voor Europese WW-regeling