in , ,

VEH start petitie tegen de grote OZB-verhogingen

via telegraaf.nl

De onroerendezaakbelasting (OZB) dreigt volgend jaar in veel gemeenten omhoog te schieten. Volgens deze gemeenten is dat onvermijdelijk door de grote tekorten voor ouderen (Wmo)- en .

Vereniging Eigen Huis vindt het onjuist dat de hogere rekening voor brede maatschappelijke voorzieningen, waar iedereen baat bij heeft, eenzijdig wordt neergelegd bij mensen met een eigen huis en start een online .

Vereniging Eigen Huis wil dat het met extra voorkomt dat gemeenten de kosten van wettelijke zorgtaken voor ouderen en jongeren afwentelen op huiseigenaren.

In berichten over vaak forse verhogingen van de OZB, soms wel met 25 procent, worden de zorgtaken steevast als hoofdoorzaak genoemd. Vereniging Eigen Huis wil dat dit stopt.

Het kabinet moet voorkomen dat het verschil in woonlasten tussen huurders en huiseigenaren ieder jaar groter wordt. Vooral huiseigenaren met een bescheiden inkomen kunnen deze forse lasten steeds moeilijker betalen.

Dit jaar betalen huiseigenaren gemiddeld ….

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

Meer informatie bij https://www.eigenhuis.nl/hypotheken/belastingen/gemeentelijke-belastingen/steun-onze-petitie#/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit is gek: Chinezen bouwen brug in Kroatië, EU betaalt bijna alle kosten

Hoeveel duidelijker moet het nog worden? 9 op 10 Europeanen wil verbod op onverdoofd slachten