in

Dit is gek: Chinezen bouwen brug in Kroatië, EU betaalt bijna alle kosten

De Pelješac-brug moet de provincie Dubrovnik-Neretva verbinden met de rest van Kroatië. Nu moeten reizigers nog een kuststrook van Bosnië-Hercegovina passeren.

De Europese Unie neemt 85% van de kosten (€420 mln) over. De bouw is in handen van het Chinese CRBC, en de brug zal deel zijn van de ‘Nieuwe Zijderoute’.

Chinees project, Europese subsidie Economisch gezien is er daarom veel te zeggen voor de €420 mln kostende brug. Dat is ook de reden dat de Europese Unie 85% van de kosten overneemt. Maar er zijn andere redenen die de brug toch omstreden maken.

Dat heeft ten eerste te maken met de rol van China. In de worden steeds meer infrastructuurprojecten uitgevoerd door Chinese bedrijven. Dat geldt ook voor Pelješac dat wordt gebouwd door CRBC.

De brug heeft bovendien een strategisch belang voor China omdat hij onderdeel uitmaakt van het Belt and Road initiatief (BRI), een soort ‘Nieuwe Zijderoute’.

Waarom betaalt dan toch de EU, vroeg Annemie Turtelboom van de Europese Rekenkamer zich onlangs af in een kritisch rapport. De Pelješac-brug is voor haar een typisch voorbeeld van een infrastructuurproject waarbij de Europese Unie onvoldoende oog heeft voor de tegenstrijdige belangen.

De laat in een reactie weten op zichzelf geen bezwaar te hebben tegen ….

Lees verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU = EUSSR = samenzwering van banken en corporaties tegen de burgers
7 maanden geleden

De gehele maak industrie is al naar China overgebracht en nu gaat de EU ook de projecten die nog over zijn in de EU door Chinezen laten uitvoeren ???
Heeft de EU dan te veel werk ?
En wat doen al die miljoenen migranten dan ?

Ik zie maar een ding: ee EU moet en zal financieel en cultureel kapot zodat de NWO de zaak kan overnemen

Wordt wakker mensen …. als dit nog even door gaat bent U al Uw geld, Uw huis en Uw vrijheid kwijt !!!!

scherpschutter1943
7 maanden geleden

Het is eenvoudig te zien hoe de europese machthebbers bezig zijn om de natiestaten op te heffen en een europese federatie te grondvesten. Daar komen de eu.commissarissen nu rond voor uit. Waar ik een gloeiende hekel aan heb dat is die nieuwe nazi Verhofstad, deze Hitler 2,0 met zijn brallende toespraken laat precies zien welke kant we op gaan met de verderfelijke europese unie. Om over de vernielzucht van timmermans maar te zwijgen. Omdat de eu.machthebbers schijt hebben aan de burgers zijn ze nu dus ook bezweken voor het chinese geld. Ik ben benieuwd hoeveel de eu.machthebbers van dit chinese geld in eigen zak hebben gestoken. Want het is een wetmatigheid dat macht corrumpeert

We evolueren nog steeds! Steeds meer mensen hebben een derde slagader in hun onderarm

via telegraaf.nl

VEH start petitie tegen de grote OZB-verhogingen