in

Verdubbeling Belasting op Leidingwater in 2014 gaat door

h2o

Zuinig omgaan met kraanwater moet worden gestimuleerd met de extra belasting. Ben ik de enige die niet gelooft dat het de overheid daar om te doen is?

Om een paar hobby’s van D66, ChristenUnie en SGP te kunnen betalen, heeft het kabinet samen met die oppositie besloten om de belasting op kraanwater te verdubbelen. Het werd gisteren bij de presentatie verkocht als een vergroeningsmaatregel. Alexander Pechtold zei over de kraanwaterbelasting: “De vervuiler betaalt.”

Drinkwaterbedrijf Vitens (6 miljoen klanten) liet een week geleden al weten ongerust te zijn over de plannen die toen nog niet bekend waren maar die al wel aan de onderhandelingstafel werden besproken:

Volgens het drinkwaterbedrijf zal iedereen dit direct merken aan de waterrekening; zo gaat de gemiddelde rekening met bijna 20 euro per jaar omhoog.

Drinkwater is een eerste levensbehoefte, daar moet je niet aan komen in een tijd dat de laagste inkomens al moeite hebben om de rekening te betalen. Verder druist het genereren van inkomsten via een belasting op leidingwater in tegen de ambitie van het kabinet om de wildgroei aan belastingen juist transparant te maken.

Lees de rest verder hier

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meet the world banksters

kurt cobain speaks about the illuminati