in

‘Vergassen van ganzen draagt 0,0% bij aan vliegveiligheid’

1746834d23049d2e59dcebc0 640 ganzen1

De overheid wil ons doen geloven dat ganzen, en dan vooral grauwe ganzen, een belangrijke factor zijn bij de  vliegveiligheid in de buurt van Schiphol. Hiervoor ontbreekt elke wetenschappelijke onderbouwing. Wordt het niet eens tijd voor structurele en doeltreffender oplossingen?

Het is een jaarlijks terugkerend treurig ritueel geworden: grootschalige vergassingen van ganzen in een wijde straal rond Schiphol. Dit nog bovenop het massale afschot dat al jarenlang plaatsvindt. Als het op zo’n grote schaal doden van ganzen effectief zou zijn om de populaties te verkleinen, waarom gebeurt het dan ieder jaar weer?

Overlast door ganzen

De Faunabescherming is van mening dat er in Nederland geen sprake is van ‘te veel’ ganzen. In het specifieke geval van Schiphol, wijzen de feiten uit dat het risico dat daar levende ganzen opleveren voor het vliegverkeer zo goed als nihil is.

We krijgen de dieren waarop ons landschap is ingericht. De berichtgeving gaat negen van de tien keer over de bestrijding van ganzen, terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat het intensief bejagen, vergassen of anderszins verwijderen van grote aantallen ganzen of het onvruchtbaar maken van eieren geen enkel effect heeft gehad op de grootte van de populaties. Een aspect dat in de meeste berichtgeving niet aan bod komt.

via dichtbij.nl

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7184889051 6cb7c4282b wasmiddel1

Mensen letten nergens meer op : Aantal meldingen vergiftiging door wasmiddel verdubbeld

8403714647 a0b920e6cc pillen1

Nu in de MSM: Het pillenbedrog