in

Verzekeraar zit straks ‘direct op de huid’ van de klant, samenleving 3.0

Verzekeren 3.0 draait om Big Data, informatie en relaties. Verzekeraars moeten dus van oude naar nieuwe waarden. Dat was de belangrijkste boodschap op het evenement van het Verbond van Verzekeraars afgelopen week. “Mensen moeten weer centraal staan. Maar de systeemwaarden van nu conflicteren met de menswaarden.”

Hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans had zich als doel gesteld de aanwezigen op het Verbondsevent uit hun comfortzone te halen, zo blijkt uit de verslagen. Die waarschuwde dat gaat van decentraal naar bottom-up. “Alles gaat veranderen. Centrale systemen voor , reizen en zijn niet meer nodig. Dat zie je nu al gebeuren: lokale energie-initiatieven, broodfondsen. In alle sectoren zie je deze tendens: de mensen moeten weer centraal staan.”

Verzekeren 1.0 was een vorm van georganiseerd wantrouwen. En dat past niet bij de samenleving 3.0. Voorbeelden van die oude en nieuwe waarden zijn doelmatigheid versus aandacht en tijd. Of efficiency versus vertrouwen. “De sector moet ingrijpend vernieuwen.”

De klant moet wel centraal staan, want de verzekeraar wordt een bedrijf dat alles weet van de klant, en alles kan doen om de klant te helpen. Niet bureaucratisch, maar ‘direct op de huid'.

is daarbij leidend. Mensen gaan straks steeds meer informatie over zichzelf verzamelen. Met allerlei draagbare apparaten als de aanstaande iWatch van gaan hun eigen en gedrag in de gaten houden.

Lees verder via Verzekeraar zit straks ‘direct op de huid' van de klant – Emerce.

Photo by vintagedept


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgsector goede markt voor interim-manager, tarieven rijzen de pan uit

‘Amnestie ziekenhuis jaarrekeningen dekt gesjoemel toe’, gaat premiebetaler weer geld kosten