in , , ,

Video: Waar zijn die ‘lege schappen’ in Venezuela?

5c6fdae6dda4c8ae778b4595 1

Westerse media rouwen om de kale planken en lege buiken in , maar zijn de vermeende voedseltekorten echt? Na een rondje door een supermarkt in Caracas, vond Max Blumenthal genoeg te koop – zelfs ambachtelijk bier.

  • “Supermarktplanken zijn leeg omdat steeds schaarser wordt” in Venezuela, het Independent weent.
  • De winkels in het land blijven open, maar ‘spaarzaam gevuld', klaagt The Guardian.
  • Zelfs “basisproducten” zoals tandenborstels zijn niet beschikbaar voor aankoop, klaagt CNN.
  • “Hongerige” Venezolanen moeten kiezen tussen “marteling of honger”, concludeert Bloomberg grimmig.

Reguliere berichtgeving in de media over Venezuela wekt de indruk dat president Nicolas Maduro zijn eigen mensen langzaam uithongert – een verhaal dat, zoals journalist Max Blumenthal ontdekte na het onderzoeken van een enorme supermarkt in Caracas, enorm misleidend is.

De winkel bood een brede selectie aan vleesproducten en zuivelproducten (hoewel geen magere Griekse yoghurt, een vernedering die waarschijnlijk het gevolg is van Maduro's tirannieke manieren, veronderstelt Blumenthal gekscherend). Het belangrijkste was dat ambachtelijk bier – een kenmerk van heroïsch consumentisme – te vinden was in de gangpad van de supermarkt.

Blumenthal verwonderde zich ook over de enorme verscheidenheid aan geurige toiletpapier, shampoo en toiletartikelen van de winkel – de ‘basisproducten' die volgens CNN nergens te vinden zijn in Venezuela.

“Er is hier geen probleem met voedseldistributie of voedselschaarste,” concludeert Blumenthal. “De kwestie is dat de koopkracht van Venezolanen volledig is vernietigd, omdat hun valuta zo ernstig is verzwakt door , speculatie en de stortvloed van dollars die de regering hier niet onder controle heeft, evenals hamsteren door private kapitalistische elementen die de oppositie.”

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bubbel 1550790107

Nederlandse woningprijzen blijven stijgen: oppassen voor Australische toestanden

2308371224 60e0cda6e8 fail1

Blunderkabinet kan echt niets, nu weer foute KNMI gegevens gebruikt