in

Volledige rekening onrust Geldermalsen over AZC in 2015 naar één inwoner

In december 2015 ontspoorde een demonstratie tegen de plaatsing van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen, een dorp in Gelderland. Het bestuur had geen interesse in de opvattingen van haar inwoners en wilde snel geld binnenhalen door 1200 vermeende vluchtelingen opvang te bieden. Vervolgens gingen de inwoners de straat op en werd massaal en de mobiele eenheid ingezet om de eigen bevolking in toom te houden. Dit ontspoorde uiteraard en nu krijgt één persoon de eindafrekening op zijn bord; 24.493 .

Op de bewuste avond verzamelden honderden woedende inwoners zich aan de poorten van het gemeentehuis. Daar was een propagandavoorstelling aan de gang over zielige en de goedwillende gemeente. De bevolking kreeg geen enkele mogelijkheid aangeboden om enige kritiek of zelfs maar aanvulling te geven over de plotselinge plannen van het gemeentebestuur om 1200 asielzoekers in hun midden te plaatsen.

De ware achtergrond voor het ‘humanitaire’ gebaar was dat de gemeente Geldermalsen een enorm had. Een landelijke trend, veel gemeenten besloten met de opname van een groeiende groep asielzoekers een extra zakcentje te verdienen door grond te verkopen, daar te gaan bouwen en de volledige rekening van de landelijke vergoed te krijgen.

Hoewel de woede dus goed te begrijpen was wil de gemeente alle kosten van de betreffende avond volledig op haar inwoners verhalen. In dit geval één persoon die voor alle kosten moet gaan opdraaien, men legt een schadeclaim neer van een kleine 25.000 euro. Inmiddels is een donatieactie opgestart om deze persoon te ondersteunen. Mocht u meer over deze echte humanitaire actie willen weten volg dan deze verwijzing.

Lees ook eens verder bij de bron: re-act.be


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse immigranten sturen € 17 miljard naar hun landen van herkomst

ABN Amro duikt op in Panama Papers: witwassen en fraude