in ,

Voor wat “geld waard is”: 100 euro spaargeld na 10 jaar fors minder waard, sparen = achteruit rennen

4369918522 c442539502 sheeple e1429295267597

De spaarrente is tot een historisch dieptepunt gezakt. De inflatie is al ruime tijd hoger dan de spaarrente. Hierdoor levert de spaarder per saldo fors in. De spaarrente is tot een historisch dieptepunt gezakt. De inflatie is al ruime tijd hoger dan de spaarrente.

Hierdoor levert de spaarder per saldo fors in. Wie tien jaar geleden begon te sparen met 100 euro nog maar 92 euro aan waarde over. Dit blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert elke maand de inflatie van Nederland. Ook deze maand weer. Dit cijfer geeft aan hoeveel de prijzen van producten en diensten gemiddeld gestegen zijn.

Als de prijzen stijgen, betekent dit dat je geld minder waard wordt. Je kunt immers met dezelfde euro minder kopen. Dit heeft ook gevolgen voor je spaargeld.

Als de inflatie hoger ligt dan de spaarrente die je ontvangt, word je spaargeld minder waard. Je kunt de waardedaling van je geld immers niet meer compenseren met de spaarrente die je ontvangt.

Inflatie is trouwens niet de enige bedreiging voor spaarders. Wie de afgelopen jaren meer spaarde dan de heffingsvrije grens voor de vermogensrendementsheffing, moest ook nog eens belasting betalen over het spaargeld.

Ondanks de lage rente en de hoge inflatie, raadt Geld.nl mensen niet aan om te stoppen met sparen. Het is nog steeds belangrijk om geld achter de hand te hebben voor als je auto of wasmachine kapot ….

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
abc8f745613ece50 640 jail

Nooit meer terug naar normaal: ‘Covid virus’ verdwenen uit RIVM statistiek, rest blijft!

covid 19 docu the system

We Know Your Game: COVID ‘Actors’ Busted ?