in ,

Voormalige baas ZDF: ‘Duitse regering bepaalt het nieuws’

merkel censuur

De voormalige ZDF-baas dr. Wolfgang Herles heeft vorige week in Berlijn live op de radio een boekje opengedaan over het feit dat de Duitse regering de Duitse media vertelt wat ze wel en niet moeten brengen.

Volgens Herles krijgen journalisten de opdracht over bepaalde dingen niet te schrijven en over andere dingen juist uit te wijden. Tijdens de paneldiscussie over media en persvrijheid zei hij dat de regering de nieuwsagenda bepaalt en dat burgers de media daardoor niet meer vertrouwen. De invloed van de regering noemde hij ‘een schandaal'.

is verwijderd

Ironisch genoeg verschenen er weinig berichten over de uitspraken van Herles in de Duitse en internationale media. Aanvankelijk berichtten slechts Russia Today, het Amerikaanse Breitbart en de Britse Daily Mail erover.

Op dit moment woedt er in een discussie over de onafhankelijkheid van de Duitse media, vooral sinds over de aanrandingen en verkrachtingen in Keulen en in andere steden op oudejaarsnacht pas dagen later werd bericht. Onder andere de ZDF maakte excuses hiervoor. De reden voor het verzwijgen, ook door de , ligt volgens velen bij de het rechts-extremisme aan te wakkeren.

Wolfgang Herles op de radio: ‘We hebben het probleem dat we als publieke staatsmedia een verbondenheid hebben met de staat. Niet alleen omdat het commentaar in lijn moet zijn met de coalitie, maar ook omdat we volledig onder invloed staan van de politieke agenda. We schrijven over de onderwerpen die door de worden bepaald (…). En er zijn echt – zoals in het publieke debat besproken wordt – orders van bovenaf, ook bij de ZDF.

Zoals de hoofdredacteur van de ZDF zei: ‘vrienden, we moeten op een manier berichten die Europa in een goed daglicht zet'. En dan hoefde hij er niet meer bij te zeggen: ‘bericht op een manier die mevrouw Merkel verheugt'. Deze orders bestaan en bestonden ook al in mijn tijd, als een geschreven order waarin stond dat de ZDF moest zorgen voor de eenheid en van Duitsland. En dat betekent anders berichten dan er daadwerkelijk gebeurt. Het was in mijn tijd bijvoorbeeld verboden iets negatiefs over de nieuwe Bundeslander te schrijven. Vandaag de dag gaat het om vluchtelingen'.

Lees verder via Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9443221405 f333c0ce94 soros e1432419027452

SorosLeaks: Miljardair George Soros koopt alles en iedereen

17175456175 3e272e795f asielzoekers

ISIS heeft eigen geheime dienst in AZC’s, al honderden terreurteams opgericht