in ,

Vorig jaar bijna 18.000 Nederlandse IP-adressen afgetapt, dat is 7% stijging

Vorig jaar zijn bijna 18.000 IP-adressen in afgetapt, een stijging van zo'n 7%. Ook het aantal gegevensvorderingen steeg tot meer dan 26.000, zo ontdekte Rejo Zenger van Bits of . Dit jaar bevonden de cijfers zich in een lijst van vragen en antwoorden over het jaarverslag van het ministerie.

Volgens het ministerie is het het totaal aantal telefoontaps met iets minder dan 3% gestegen naar 26.150. Het aantal vorderingen, waarbij vooral naar “historische verkeersgegevens” werd gevraagd, steeg met krap 10% van 56.825 naar 62.554. Het aantal IP-taps steeg met bijna 7% gestegen naar 17.806.

Het ministerie verklaart de stijging door het toenemend gebruik van smartphones in de . Wanneer daar een tap op wordt gezet, gaat het technisch gezien om twee taps: één op de spraak en één op het datakanaal. Het ministerie merkt wel op dat het bij deze cijfers gaat om het aantal getapte nummers en niet het aantal getapte personen.

Lees verder via PrivacyNieuws

Foto via Aaron Paxson


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook Neelie Kroes krijgt 660.000 euro kado van de EU

Gemeentes mogen woningzoekenden doorlichten mbv politiedata en Verklaring Omtrent het Gedrag eisen