in ,

Waar blijven de hooivorken of opstanden: Auto-importeurs woest op kabinet

3488543871 3c136ab8c6 hooivork1

Het aangepaste plan voor leaserijders van staatssecretaris Wiebes (Financiën) dat vandaag via bronnen in Den Haag naar buiten kwam, wordt met woede onthaald door de auto-importeurs. De belangenbehartigers van de autobranche, RAI Vereniging, Bovag en Vereniging van Autoleasemaatschappijen, vinden het ongehoord dat de staatssecretaris niet de moeite heeft genomen om met de sector in gesprek te gaan.

“Het plan dat nu voorligt en gesteund wordt door VVD en PvdA, is een stuk slechter dan ons breedgedragen alternatieve voorstel”, aldus Roelf de Boer, algemeen voorzitter van de RAI Vereniging. Kern van het alternatief van de branche was dat er voor de zakelijke rijder meer te kiezen is dan in het autobelastingplan van Wiebes. “En daarmee voorkom je deforse marktverstoring die ingebakken zat in het oorspronkelijke plan”.

De brancheorganisatie Bovag zei eerder, bij het oorspronkelijke plan van Wiebes, dat er een te groot verschil wordt aangebracht tussen de categorie heel zuinige auto’s en de rest van het wagenpark. Daardoor was de vrees dat leaserijders massaal voor de zuinige variant kiezen en dat dealers die zulke auto’s niet in het assortiment hebben, daardoor fors minder omzet zullen maken.

Lees verder via NOS Nieuws.

 

Foto via esquilo5

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8655016552 9c6741cf92 EU lobby1

Met je EU: Niemand weet hoeveel lobbyisten er in Europa rondlopen

8205911398 e74e2e99f3 prepaid telefoon1

Rot toch op met je privacy: Politie wil niet-geregistreerde prepaidtelefoons verbieden