in , , ,

Rot toch op met je privacy: Politie wil niet-geregistreerde prepaidtelefoons verbieden

De wil het gebruik van niet-geregistreerde prepaidtelefoons in verbieden, omdat de anonieme simkaarten veelvuldig worden gebruikt door criminelen.

Dat meldt All About Phones op basis van een intern rapport van de politie.

Het Ministerie van Veiligheid en bevestigt tegenover NU.nl dat het rapport inderdaad bij het ministerie in behandeling is.

Niet-geregistreerde prepaidsimkaarten, die met simlockvrije telefoons worden gebruikt, kunnen op veel plekken worden gekocht. Volgens de Nederlandse politie gebruikt 85 procent van de aangehouden verdachten van criminele activiteiten een prepaidtelefoon die niet is geregistreerd.

“Niet-geregistreerde prepaidtelefoons worden vaak gebruikt bij het plegen van misdrijven”, schrijft de politie in het rapport. “ hierbij niet alleen aan mensenhandel, heling, vuurwapen- en drugscriminaliteit, inbraken, babbeltrucs, en afpersing, maar ook aan het beramen van terroristische acties.”

Lees verder via NUtech.nl

Foto via Jan Bogaerts Fotografie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waar blijven de hooivorken of opstanden: Auto-importeurs woest op kabinet

Complotachtige praktijken voor en na de crisis