in

Waarom horen we hier niets over in media? 1,8 miljoen vierkante kilometer meer zeeijs Noordpool

via climategate.nl

Via Notrickszone even het volgende bericht: wist u dat het zeeijs rond de Noordpool flink in oppervlakte is toegenomen sinds 2012, liefst 1,8 miljoen vierkante kilometer. Nee, want onze media melden alleen verhalen die in de storyline ‘de aarde warmt op en dat is uw schuld’ passen. Waar bij een dieptepunt meteen alle persbureaus alarm slaan en alle kranten het melden als nieuw bewijs voor ‘onze schuld’, blijft de GROEI in zeeijs dus onbesproken.

via Climategate.nl.

foto via via Climategate.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Verwar oppervlakte ijs niet met ijs dat voor 90% onder water is.
Het zou zelfs heel goed een symptoom kunnen zijn van het smelten van ijs!

Jeroen
Antwoord aan  drs Henri René Caderius van Veen
1 jaar geleden

Het zou heel goed kunnen zijn. Dat suggestieve gedoe bij die linkse clubs
Feitelijk is er veel ijs bijgekomen. Dat zakt ook door t gewicht wel naar beneden

Willem
Antwoord aan  Jeroen
1 jaar geleden

Ehm, ijs drijft…

Vincent
Antwoord aan  Willem
1 jaar geleden

Ijs drijft, maar zakt wel dieper in het water nadat de massa meer wordt. Doe een leeg bakje water van de chinees in een wasbak met water. Laat deze langzaam vollopen met water en je hebt hetzelfde effect.

Willem de Graaf
Antwoord aan  Jeroen
1 jaar geleden

Ehm, ijs drijft…

Wil
Antwoord aan  drs Henri René Caderius van Veen
1 jaar geleden

Zo een antwoord van een Drs? terug naar de universiteit zou ik zeggen, of op z’n minst geld terugvragen.

Berty Nendels
1 jaar geleden

.;..Oh ja hoor >>Je krijgt in de media alleen maar te horen wat de z.g. klimaatgoeroes jou willen doen geloven maar dat er 10.000 jaren geleden méér CO2 in de atmosfeer was, daar hoor je ze niet over terwijl er toen geen vliegtuigen, auto’s, brommers of industrie te bekennen was…hoe kan dat dan ?…

Jolein
1 jaar geleden

Helaas heeft de drs gelijk jongens. Het feit dat er meer opp ijs zichtbaar is kan juist heel goed een teken zijn van smeltend ijs. Doordat het volume van het aanwezige water toeneemt door toestroom van gesmolten gletsjerijs, neemt het volume aan ijs toe zodra het bevriest. Bovendien verschilt het volume aan ijs afhankelijk van de temperatuur. Hoe kouder hoe meer ijs. Het verschil in volume verschilt dus ook per seizoen. Als er dus meer ijs in de zomer is gesmolten vanaf het land, en dit aanvriest in de winter heb je een behoorlijk groot volumeverschil.
Check thermodynamica, vloeistoffenleer en uitzettingscoëfficiënten.

Micha
Antwoord aan  Jolein
1 jaar geleden

Als er meer smeltwater komt zal er meer aardoppervlak onderwater komen wat inhoud dat de aarde gaat afkoelen en dan met gevolg dat het klimaat kouder gaat worden iets met vicieuze cirkel

Slimmerdanjullie
1 jaar geleden

Ooh wat een intelligente trumpiaanse opmerkingen. Climate change. Fake news!!! Sukkels die dat echt denken zijn gewoon geretardeerd. De noordpool vriest altijd weer aan in de winter.. neem er eens een plaatje van 15 jaar terug bij… dan kun je zien dat het ijs in de winter helemaal tot over groenland trok.

Frank van dijk
1 jaar geleden

Rechtse Baudet en Wilders volgers hebben de pest An de wetenschap want die bedreigt niet het klimaat maar wel deze w personen in hun boterham. Dat is best vervelend voor ze. Ze bedienen echter een grote groep die niets van wetenschap wil aannemen. Best wel prettig als je gewoon ongestoord met Baudet wil doorleven…maar helaas het sprookje van het zichzelf herstellend vermogen is voorbij op deze aarde.

Antwoord aan  Frank van dijk
1 jaar geleden

Kom op dan met die wetenschap en het bewijs. Het gekke is dat klimaatgekkies altijd de wetenschap aanhalen terwijl de wetenschap keihard de leugens van pers en politiek onderuit haalt. Keer op keer. Maar klimaatgekkies zijn zelf zó onwetenschappelijk dat alles wat de mainstream media hen voorliegt voor hen geldt als wetenschappelijk bewijs. Ja van domme naïviteit maar niet van klimaatverandering door invloed van de mens

Ruud Beijer
Antwoord aan  Frank van dijk
1 jaar geleden

Klimaatgekkie.

telsai
1 jaar geleden

Ga janken joh.

Theo Hofman
1 jaar geleden

Ook oppervlakte ijs bevindt zich voor 90% onder water……

Joost
1 jaar geleden

Uit onderzoek van o.a. scheepsjournaals is gebleken dat in april 1769 (max. ijs) de ijsgrens bij Spitsbergen Noordelijker lag dan in april 1995. Omdat dat niet politiek correct was, is een nieuw onderzoek gedaan over een kortere periode, en wat denk je? Het zeeijs is afgenomen over de periode 1866 – 1995 (T. Vinje 2003) .. Prof. Solheim legt uit: https://www.youtube.com/watch?v=pNv99S_iZo8

bosmans
1 jaar geleden

we worden gewoon dom gehouden dan kunnen ze meer geld uit ons zakken trekken

Jos
1 jaar geleden

Er komt nog veel meer ijs bij, want wij gaan het stikstof probleem aanpakken hier in ons kikkerlandje.
Ze maken ons gek ….

cor
1 jaar geleden

Over 10 jaar een kleine ijstijd de grote ijstijd over 25 jaar,altijd zo geweest…we zijn weer aan de beurt

Gh van peet
1 jaar geleden

Kijk dagelijks op wintergek.nl en zie het ijs groeien… NASA geeft toe dat gletschers langer worden in Groenland. Metingen zijn volledig in tegenspraak met krantenberichten. Niets nieuws, kijk Tony heller op YouTube.

Moeders
1 jaar geleden

Een speldenprik op de landkaart is Nederland,En ze lopen weer voor op met regeltjes hier en regeltjes daar,echt ziek land geworden!Wat van regels uit elkaar valt,kijk naar China Japan de mensen kunnen zonder mondlap niet meer over straat hoe zielig is dit miljarden project van dat piep kleine landje,terwijl de grote landen het merendeel van de wereld er niks aan doet!dat heet water naar de zee brengen,

Rim
Antwoord aan  Moeders
1 jaar geleden

En daardoor stijgt de zeespiegel dan weer ????

Alex
1 jaar geleden

Ik zal niet gek kijken als het de poolkappen zijn die verplaatsen, het zou een heel hoop verklaren.
In dit geval dat de noordpool meer richting Amerika gaat. (Vooral In de winter) wordt naar de sneeuwval en kou veel heftiger. Terwijl het bij ons steeds warmer word. (Wij zouden dat meer naar de evenaar gaan)

Plekken op aarde waar normaal geen sneeuw valt, of meer regent dan voorheen worden best logies als je een ronde globe pakt en je verplaatst de polen.

Ja, de poolkappen smelten, maar word inderdaad door media niet gemeld dat deze aan de andere kant aangroeien.
Onderzoek van grondlagen en platen is dit al meerdere keren aangetoond dat het fenomeen met poolkappen zeker al enkele keren heeft plaatsgevonden.

Reden, hoe snel en waarom, zijn ook voor mij onbekend.
Maar opwarming van de aarde begint bij mij een steeds minder logische te worden.

1 jaar geleden

Dit is van 2014 suffies

Vangils
1 jaar geleden

Dat vinden eurofiele mensen niet leuk stel ze voor je komt erachter dat het gaat om de centen vooral die timmerfrans en EU verwanten

Nu rest de ECB nog slechts de Bazooka, belastingbetaler betaald het risico

CTIVD fluit AIVD terug, maar vergeet burger