in

Waarschijnlijk was het coronavirus al in de herfst aanwezig in Italië

Italiaanse onderzoekers kijken naar het hoger dan het gebruikelijke aantal gevallen van ernstige longontsteking en griep in Lombardije in de laatste drie maanden van 2019, omdat ze vermoeden dat het nieuwe zich eerder dan heeft verspreid dan eerder werd gedacht.

Adriano Decarli, een Italiaanse epidemioloog en hoogleraar medische statistiek aan de Universiteit van Milaan, zei dat het aantal gehospitaliseerde patiënten met griep en longontsteking in de regio Milaan en Lodi  tussen oktober en december vorig jaar aanzienlijk is toegenomen .

Volgens Decarli kwamen er in vergelijking met voorgaande jaren in die tijd honderden meer van dergelijke gevallen voor.

Decarli bestudeert nu ziekenhuisdossiers en beoordeelt klinische details van deze gevallen om te proberen te concluderen of het coronavirus zich al eerder in heeft verspreid dan eerder werd gedacht.

“We willen weten of het virus eind 2019 al in Italië aanwezig was en – zo ja – waarom het relatief lang onopgemerkt bleef, zodat we een duidelijker beeld zouden kunnen krijgen voor het geval we een tweede golf van de ‘, vertelde de epidemioloog aan Reuters.

Nadat hij klaar is met het onderzoek, kunnen de autoriteiten toestemming vragen om lichamen op te graven van mensen die in het afgelopen jaar zijn overleden aan symptomen die verband houden met het coronavirus in de gebieden die het meest door de epidemie zijn getroffen.

Lees verder bij de bron: Voice of Europe


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Zomertijd gaat weer in: ‘Avondmensen kunnen hier wekenlang serieus last van hebben’

blank

Maatregelen coronacrisis massaal reddingsplan voor de bankwereld