in ,

Wanbetalers zorgpremie krijgen bezoek deurwaarder

Er komt dit jaar een ‘massale actie’ van om de openstaande schulden van mensen die hun zorgpremie niet betalen alsnog te innen. De rekening moet namelijk gewoon worden betaald, schrijft minister van Edith Schippers () in een brief aan de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw reageert in haar brief op de onthulling van RTL Nieuws dat meer dan 120 duizend mensen al jaren niet of nauwelijks zorgpremie betalen.

Schippers bevestigt die cijfers: op 1 februari waren er ruim 320 duizend wanbetalers geregistreerd bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Van hen waren 119.774 al 37 tot 56 maanden wanbetaler.

Daarnaast staat er nog een bedrag van ruim 887 miljoen aan openstaande open. Het openstaande bedrag bij het CVZ groeit maandelijks met ongeveer twintig miljoen euro.

via NUgeld.nl

Photo by mystic_mabel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

De deurwaarder is welkom, ik loop 3700 euro achter, de hooivork staat klaar. Auto op een ander z’n naam, inboedel veilig, 15.500 euro achter op hypotheek. Helemaal klaaar met alles, voelt goed.

Johan
5 jaren geleden

Na de deurwaarder komt de rechtbank [kanton]
TIP : alles op video opnemen – De video + de naam deurwaarders kantoor met naam -en toenaam op internet zetten. Zet ze maar maar voor l*l

EU zelf is de grootste belastingontduiker in Europa

In Nederland springen meer mensen voor de trein dan elders