in ,

War on Cash versnelt door corona: ‘Wie weet maken we het eind van cash nog mee’

cashloze samenleving controle

Afrekenen met contant werd al jaren minder populair, maar door corona daalde het aandeel transacties met cash tot nog maar 15 procent van de aankopen. Verdwijnt het contante geld?

,,Voor corona dachten ik en mijn collega's dat we het niet meer zouden meemaken dat contant geld verdwenen zou zijn'', zegt Berend Jan Beugel (56) van Betaalvereniging Nederland, de instantie die zorgt voor veilig, toegankelijk, betrouwbaar en efficiënt betaalverkeer.

,,Maar door corona nemen de cashbetalingen zo snel af dat het ons verrast. Dus wie weet gaan we het toch nog meemaken.''

Contant geld wordt steeds minder populair en corona versnelt die trend. Voor de rekenden we nog drie op de tien aankopen af met brief- en muntgeld. Tijdens de eerste lockdown halveerde dat.

45 procent van de Nederlanders rekent door corona minder vaak af in cash, blijkt uit recent onderzoek van De Nederlandsche Bank () en de Europese .

Dat komt vooral doordat winkeliers betalen met contant geld ontmoedigen of zelfs weigeren. Daarnaast geeft ruim een kwart van de duizend ondervraagde Nederlanders aan bang te zijn voor besmettingsgevaar door contact met contant geld of …..

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gold and black round coin

Tesla accepteert nu betalingen in Bitcoin

8569327577 9e60d26899 russia oil gas eu1

U moet met flinke kosten van het gas af, Europese Commissie: Aardgas is “duurzame brandstof”