in , , ,

War on Privacy: Uitbater luchthaven Parijs-Orly pleit voor camera’s met gezichtsherkenning

Aéroports de Paris (ADP), de uitbater van onder meer de luchthaven van Orly, heeft vandaag gepleit voor de invoering “op termijn” van 's met . Op die manier moeten mensen die als gevaarlijk beschouwd worden, sneller geïdentificeerd kunnen worden.

De aanbeveling komt er twee dagen nadat een man op de Parijse luchthaven werd doodgeschoten bij een aanval op een vrouwelijke militair.

Gezichtsherkenning is “op termijn wellicht een piste waarop we ons moeten richten”, verklaarde ADP-topman Augustin de Romanet aan de radiozender France Inter.

Op de luchthaven van Orly zijn vandaag al tweeduizend camera's geïnstalleerd. Ook het systeem van gezichtsherkenning wordt al toegepast, zo benadrukt Romanet. “Maar dat gebeurt om de passage aan de douane te versnellen, niet om gevaarlijke mensen te detecteren.”

Romaner was in oktober nog naar gegaan om de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven Ben-Goerion in Tel Aviv te bestuderen. Daar worden wagens al gecontroleerd nog voor ze de luchthaven bereiken. Romaner benadrukt dat hij dat systeem “in de huidige omstandigheden niet realiseerbaar” acht voor de luchthavens in Parijs.

Hij waarschuwt dat dergelijke controles files zullen veroorzaken, waardoor er “doelwitten buiten de luchthaven” ontstaan.

Bron; HLN

Bezoek of lees ook eens verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste Nederlandse spaarrekening naar 0% rente, zullen meer banken volgen?

NAVO bondgenoot Erdogan dreigt Europeanen: Jullie zullen niet meer veilig op straat zijn