in ,

Wat een chemische bende in moerdijk, nog steeds oorzaak roetdeeltjes onbekend: Shell is sinds donderdag bezig om alle fabrieken in Moerdijk stil te leggen

5344453528 5064a6efd3 moerdijk1

Shell is sinds donderdag bezig om alle fabrieken in Moerdijk stil te leggen. Dat is nodig omdat in een van de fabrieken een lek is ontstaan in het stoomsysteem. Pas als alle productieprocessen stilliggen kunnen technici het lek verder onderzoeken en repareren.

In de omgeving van de fabrieken is te zien dat Shell bezig is met . Stoom wordt gebruikt om aardolieproducten te verhitten en zo te verdunnen. Shell produceert in Moerdijk jaarlijks 4,5 miljoen ton aan chemische producten.

Roetdeeltjes

Donderdag kwamen in Moerdijk en omgeving ook roetdeeltjes uit de lucht. Volgens de gemeente zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat de roetdeeltjes van Shell komen, omdat ze ook al neerkwamen voordat Shell begon met affakkelen.

Lees verder via NOS Nieuws.

 

Foto via HDmediaGroep cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14712294170 aaaf8f499d Ebola1

Door de idioten in de politiek, Ebola is nu in de EU: Eerste ebolabesmetting in Europa is een feit

Code rood bij Nederlandse politie in Wassenaar wegens stickers, niets belangrijkers te doen?