in

Wat wil Erdogan dan? Oorlog? : “Wij willen het geld van de EU niet meer, want is vernederend”

geralt / Pixabay

“We willen het geld van de Europese Unie niet meer”, heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan na zijn ontmoeting met de Bulgaarse minister-president Bojko Borisov maandagavond in Ankara verklaard.

Hij beschuldigde de EU ervan in tegenstelling tot Turkije zich niet aan haar verplichtingen betreffende het vluchtelingenakkoord te houden.

“Wij willen de aangeboden € 1 miljard niet meer, want niemand heeft het recht Turkije te vernederen”, aldus Erdoğan.

De Bulgaarse regeringschef was als bemiddelaar naar Ankara gereisd en is mislukt, want Erdoğan weigert deel te nemen aan een dringende ontmoeting met de Griekse minister-president Konstantinos Mitsotakis en de EU-top.

Dit had Borisov voorgesteld en als plaats van ontmoeting Sofia aangeboden.

Erdoğan viel de Griekse veiligheidstroepen fel aan en beschuldigde hen ervan verantwoordelijk te zijn voor de dood van twee migranten aan de grens.

Met het oog op de Syrië-crisis en de vluchtbewegingen in Turkije in richting ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
11 maanden geleden

En DAT durft de grootste oorlogsmisdadiger en dictator van de eeuw te zeggen?

11 maanden geleden

En ja, tuurlijk in de ogen van Erdogan is EU een lachertje vergeleken met bijvoorbeeld Trump of Putin. Stel je voor..een onbekende meneer uit Bulgarije komt voorstellen om in Sofia met de Grieken te gaan praten, dat is de EU oplossing….Trump laat gewoon zijn (spier)ballen zien! Impeachment of niet, verkiezingen of niet, los van alle spelletjes intern, die man staat er gewoon.
Eerlijk als je nu kijkt naar het wereld toneel met Trump en Putin als hoofdrolspelers en XIPING als derde hond die straks als eerste weer economisch gaat herstellen en tenslotte een verstandelijk gehandicapte kruising tussen Stalin en Pietje Bell (Erdogan) waar is dan de EU? Wat is de EU? Wie is de EU? Wat doet de EU? behalve slaafje te spelen van Erdogan? Wie neemt de EU serieus? Wie neemt zichzelf serieus als hij de EU serieus neemt? Wat zijn drie argumenten om de EU serieus te nemen behalve als afzetmarkt? Hoe heet de president van de EU? Wie is voorzitter van de europese raad? Wat is de portefeuille van Timmermans? Wie wist het antwoord – zonder opzoeken of minder dan 10 seconden nadenken – op meer dan één vraag? Wat zegt dat over de EU?
Het meest beangstigende is, dat als Erdogan geen uitweg geboden wordt om zich als ogenschijnlijke winnaar terug te trekken, er waarschijnlijk oorlogsbewegingen komen tussen Turkije en Syrië primair en Turkije en Rusland secundair. Nu acht ik Putin als één van de weinigen, wellicht naast Trump, in staat om dit uiterst precaire spel te spelen zonder WO3 te starten. Bovendien heeft Trump al zeer duidelijk aangegeven dat hij niet voor een verstandelijk gehandicapte man als Erdogan een oorlog met Rusland riskeert, Navo of geen Navo…
Dus tot zo ver de verstandige mensen aan de top. Ik sluit echter in het geheel niet uit, denkend aan de coup reactie van een paar jaar geleden van Erdo, dat die verstandelijk gehandicapte man de uitersten gaat zoeken. Als een kind dat doorgaat tot hij een tik krijgt. Een tik op die schaalgrootte is echter geen klein tikje. Dat kost heel veel mensenlevens. En enorme vluchtelingen stromen die tot bekende effecten leiden in onze wereld en die van Merkel. Bovendien hebben we hier in Nederland, België en Duitsland een enorme vijfde colonne, die in het verleden al voor veel minder met straatstenen en andere zaken begon te gooien. Een vijfde colonne van Erdo. Ik vrees dat we hier in de straten en wijken van de wat grotere steden een afspiegeling gaan krijgen van het toneel in NO Syrië.
En dan ga je je afvragen waar de EU staat. En wat deze waard is. Duidelijk is dat de EU vandaag/gisteren als een klein kind is heengezonden. Als je geen cadeautje meebrengt, ga dan maar weg, was de expliciete boodschap van Erdo op zijn lugubere partijtje. Voor de rest spelen we geen rol van betekenis. Als we een cadeautje geven mogen we wat vragen. Verder zijn we lucht op het wereld toneel.
Maar..we hebben al wel 75 jaar vrede dankzij de EU (die nog geen 27 jaar bestaat…ik snap dat nooit…we danken 75 jaar vrede aan iets dat nog niet de helft van die tijd bestaat, dus de eerste 48 jaar na WO2 gingen we niet vechten omdat straks de EU kwam? Als landen spanningen hadden zeiden ze:”pas maar op want als straks de EU er is…”). Iets klopt niet, maar wat?
Afijn de EU stelt dus ook op dit aspect van het wereld toneel helemaal niets voor en wordt niet serieus genomen. We staan achteraan in de picking order. Voor sommige landen geeft dat niks. Die stelden zonder de EU ook al niets voor op het wereldtoneel. Ik noem geen voorbeelden, dan voelen mensen zich misschien beledigd, terwijl dit helemaal niet persoonlijk bedoeld is. Maar ons land met kleine namen en grote daden…Het land van Cruijff en Lipperhey, van Leeghwater en Philips, van Afsluitdijk en Deltawerken, van VOC en de eerste effectenbeurs ter wereld, kortom het land waar we terecht zo vreselijk trots op zijn en dat economisch nog altijd een hoofdrolspeler is in de wereld, zelfs na 10 jaar verwoestende invloed van een Haagse geschiedenisleraar… Dat Nederland, dat geweldige land dat wij, jij en ik iedere dag weer samen vorm geven, dat doet zichzelf zo vreselijk te kort door ondergesneeuwd te worden in een looserorgaan als de EU.
Ik heb me weer helemaal mee laten slepen door mijn eigen woorden, sorry daarvoor, maar voor sommige lezers ook wel weer leuk… Wat ik wil zeggen enerzijds: de situatie is best bedreigend en OMDAT we vast zitten in de EU kunnen we geen enkele rol spelen in dit conflict. De grootste bedreiging is niet de oorlog, maar opnieuw onder de voet gelopen te worden door honderdduizenden ‘vluchtelingen’. Anderzijds verdienen onze kinderen en kleinkinderen een NEXIT om de kracht van ons land, ons erfgoed, maar vooral onze doorzettingskracht om van een klein landje een wereldspeler te maken, door te geven aan volgende generaties. En tot slot, we krijgen waarschijnlijk een enorm moeilijke tijd, waarin de vijfde colonne zich zal roeren…landgenoten, houdt stand!!!

Mark, fb pagina: fvd leden.

Chemicaliën in voedselverpakkingen maken ons ziek, maar er komt verandering!

De Corona Crisis, … die maar geen Crisis wil worden!