in

Wat wil je met zo’n borderline “samenleving”: Politie weer drukker met verwarde mensen

De heeft vorig jaar opnieuw vaker te maken gekregen met verwarde en overspannen mensen. Agenten moesten bijna 60.000 keer afgaan op meldingen voor overlast door verwarde en overspannen mensen: een forse stijging ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit cijfers die de politie heeft vrijgegeven na een beroep op de Wet openbaarheid bestuur.

Het aantal meldingen van overlast door verwarde en overspannen mensen stijgt ieder jaar. Vorig jaar bedroeg de stijging 14 procent: van 52.297 in 2013 tot 59.669 in 2014. Over de periode 2011 (ruim 40.000) tot en met 2014 (bijna 60.000) gaat het zelfs om een stijging van ruim 47 procent.

Henk van Essen van de korpsleiding van de Nationale Politie laat weten dat de politie de handen vol heeft aan de verwarde mensen. „Verwarde personen zijn patiënten. Zij horen niet met handboeien om in een politieauto, laat staan in een politiecel, als zij geen strafbare feiten hebben gepleegd. Een aanzienlijk deel van het werk van de politie is op dit moment gerelateerd aan psychiatrische en verslavingsproblematiek en psychosociale problemen.”

Lees verder via Telegraaf.nl.

Photo by WarzauWynn


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ministerie van Buitenlandse Zaken sponsort congres met Moslimbroederschap

Wel of geen account maakt geen verschil: Facebook bespioneert iedereen