in , , , , ,

Weer 1 miljard EU-belastingeuro’s naar Griekenland voor “schuldenlastenverlichting”

krijgt een schuldenlastenverlichting van bijna 1 miljard . Het grootste deel, 644 miljoen, wordt naar Athene overgemaakt, een deel gaat via rentelastenverlichting. Dat hebben de ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) in Boekarest besloten, nu Griekenland een aantal hervormingsmaatregelen heeft doorgevoerd.

De vloeit voort uit een afspraak uit 2012, toen Griekenland failliet dreigde te gaan. De andere eurolanden schoten te hulp met het opkopen van Griekse staatsobligaties. De winsten die ze daar op hebben geboekt zullen tot medio 2022 halfjaarlijks naar Athene worden overgemaakt om de schuldenlast ermee te verlichten.

Het gaat om een totaalpakket van 4,8 miljard euro.

Griekenland zou de eerste bijdrage eigenlijk vorige maand krijgen. De Eurogroep gaf echter geen groen licht omdat Athene enkele afspraken niet op tijd was nagekomen.

Ook draagt bij aan de lastenverlichting door de ongeveer 475 miljoen euro aan winst op Griekse staatsobligaties aan Athene te gunnen. Daarvan is tot december vorig jaar al 380 miljoen euro overgemaakt naar een speciale tussenrekening van het Europese noodfonds ESM, aldus een woordvoerder van Financiën.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Nieuwe baas Wereldbank is loyale Trump aanhanger

Nepnieuwswet van Macron doet Twitter de Franse overheidscampagne om te gaan stemmen blokkeren