in , , , , ,

Weer 1 miljard EU-belastingeuro’s naar Griekenland voor “schuldenlastenverlichting”

6171982344 be2d9cb490 EU euro1

Griekenland krijgt een schuldenlastenverlichting van bijna 1 miljard . Het grootste deel, 644 miljoen, wordt naar Athene overgemaakt, een deel gaat via rentelastenverlichting. Dat hebben de ministers van Financiën van de  () in Boekarest besloten, nu Griekenland een aantal hervormingsmaatregelen heeft doorgevoerd.

De uitkering vloeit voort uit een afspraak uit 2012, toen Griekenland failliet dreigde te gaan. De andere eurolanden schoten te hulp met het opkopen van Griekse staatsobligaties. De winsten die ze daar op hebben geboekt zullen tot medio 2022 halfjaarlijks naar Athene worden overgemaakt om de schuldenlast ermee te verlichten.

Het gaat om een totaalpakket van 4,8 miljard euro.

Griekenland zou de eerste bijdrage eigenlijk vorige maand krijgen. De Eurogroep gaf echter geen groen licht omdat Athene enkele afspraken niet op tijd was nagekomen.

Ook draagt bij aan de lastenverlichting door de ongeveer 475 miljoen euro aan winst op Griekse staatsobligaties aan Athene te gunnen. Daarvan is tot december vorig jaar al 380 miljoen euro overgemaakt naar een speciale tussenrekening van het Europese noodfonds ESM, aldus een woordvoerder van Financiën.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
23801847 605262ad92 worldbank

Nieuwe baas Wereldbank is loyale Trump aanhanger

macron2

Nepnieuwswet van Macron doet Twitter de Franse overheidscampagne om te gaan stemmen blokkeren