Hoe de EU en de euro juist de rijken rijker maken en de armen steeds armer

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Weg met de Fascistische EU schreef:

  De EU is opgezet door banken en multinationals. Dat zou toch voldoende duidelijk moeten maken wat de bedoeling is? Deze jongens (nog afkomstig van IG Farben – ja, die uit WWII) zijn natuurlijk niet zo stom om dat openlijk te zeggen. Zij zeggen dat het primaire doel van de EU is de veiligheid van de burgers. Dat is natuurlijk volkomen onzin, maar daar kwamen ze wel mee weg nadat ze de politici hadden omgekocht, gechanteerd of beide.
  En dan de gemeenschappelijke euro omdat die zo makkelijk was. Daar vertelden ze niet bij dat dat vooral makkelijk voor de banken was en de multinationals (en zo winstgevend).
  Wat ze natuurlijk ook niet vertelden was hun agenda om een superstaat te vormen waarbij de souvereine staten zouden verdwijnen. Had men dat openljik verteld en de burgers gevraagd te stemmen dan was het antwoord 100 % nee geweest.

  Het begon in NL al direct vrij snel fout door de NL gulden min maal 20 % te laag in te zetten. Leuk cadeautje voor de bedrijven en uiteraard betaald door de burgers.
  Toen het op het ondertekenen van de EU grondwet kwam begonnen toch bij veel mensen de lampjes te branden. De burgers stemden in meerderheid tegen …. en verwachten van hun politici dat zij de uitspraak van de burgers respecteerden. Maar Balkenende tekende in Lissabon bij het kruisje …. en verdween niet veel later met een riant salaris naar een lucratieve baan ….

  Een tweede situatie waaruit duidelijk werd hoe de EU in elkaar steekt werd duidelijk bij G’land. Het land had veel geld geleend (volledig in elkaar gedraaid door de schoften van Goldman Sachs) tegen een leuke lage rente. Na enige tijd vonden de banken dat het toch wat meer risico was en wilden meer rente (op geld dat zij gratis hadden geprint). G’land zat met de kloten voor het blok. Vervolgens werd duidelijk hoe de EU werkt namelijk als verlengstuk van de banken. De volgende “briljante” oplossing werd gevonden die direct duidelijk maakt wat een criminele organisatie de EU werkelijk is: de EU betaalde geld aan de Griekse banken die vervolgens de Deutsche bank, de Franse banken en waarschijnlijk ook de NL banken de rente konden betalen. En waar kwam dat geld van de EU vandaan: van de burgers van de EU.
  Ergo: de banken hadden de burgers weer eens flink bedonderd en lieten de burgers opdraaien voor de hebzucht van de banken. Gaat het goed met de banken dan verdienen hoge heren bij de banken goudgeld; gaat het fout draaien de burgers voor de problemen op. Ergste was dat Dijsselbloem de banken flink verdedigde en daarmee ook een riante toekomst tegemoet gaat.

  Het principe dat de burgers altijd de rekening betalen heeft men er bij de EU altijd ingehouden.
  En steeds sterker wordt de druk op landen hun soevereiniteit op te geven. al lijkt het erop dat mensen nu wakker beginnen te worden.
  Sinds 20 jaar zijn de NL burgers maar ook de Duitse burgers er uitsluitend op achteruit gegaan.
  De zuidelijke landen hebben de lonen aardig laten stijgen maar de produktiviteit is nog niets veranderd. Gevolg: deze landen hebben problemen met hun begroting en lopen aan tegen een steeds groter tekort.
  Waar dit naar toe gaat? Vanwege die tekorten (bij de ECB = private banken) die ook niet meer terugbetaald kunnen worden zal de EU in een steeds sterker positie komen om te eisen dat de landen hun souvereiniteit moeten opgeven. Ze zijn immers failliet …. Dat is het spel dat wordt gespeeld.
  Je ziet hoe de EU zich op stelt bij Brexit ….

  Maar er is meer aan de hand want steeds meer zie je dat de NL politieke partijen verlamd zijn en de EU haar gang laat gaan. Bijvoorbeeld bij de immigratie van moslims die zo een eigen idee hebben wat zij in de EU willen doen en hoe zij willen leven. Het lijkt er op dat de EU willens en wetens de economie van de EU wil slopen. En de locale politici doen niets !!!!! Het kan niet uitblijven of dit gaat leiden tot enorme spanningen en als locale politici zich niet aanpassen tot revolutie. De situatie in Frankrijk is duidelijk.

  Het kan een tijd duren maar deze EU gaat weg !!! Dat is een punt dat zeker is. Het was een dure les. Een ding dat zeker zal beklijven is dat overheden de burgers op verschrikkelijke wijze hebben bedrogen. En dat vertrouwen komt met geen honderd jaar terug !!!!

 2. cornelis1950 schreef:

  Goede observatie en duidelijke taal,voeg daaraan toe het Kalergi plan en alles wordt heel helder,Bedankt voor uw wijze woorden en hoop dat meer mensen dit tot zich nemen!

Heb jij er iets over te zeggen?